Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2012 - Anul XVII, nr. 286 (5191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În faţa instanţei

Taximetristul arestat pentru înjunghierea lui Duţu Cărpuş nu a recunoscut decât că l-a lovit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tânărul în vârstă de 28 de ani arestat sub acuzaţia că l-a înjunghiat de mai multe ori pe suceveanul Dorin (Duţu) Cărpuş, în vârstă de 55 de ani, unul dintre interlopii de temut ai Sucevei în anii '90, a fost adus ieri în faţa magistraţilor Curţii de Apel Suceava, unde s-a judecat recursul său împotriva măsurii de arestare preventivă. În faţa magistraţilor, Florin Hagiu, care lucra ca taximetrist, a spus neconvingător că el doar l-a lovit pe Cărpuş în timp ce se apăra de loviturile acestuia şi a cerut să fie cercetat în stare de libertate.

Avocatul din oficiu al acestuia a explicat că tânărul în vârstă de 28 de ani are un loc de muncă stabil, îşi întreţine părinţii bolnavi şi este student în anul IV la Facultatea de Inginerie Mecanică, iar până acum nu a avut nici un fel de probleme cu legea. Avocatul a încercat să conteste şi rezultatul testului poligraf, la care Hagiu a ieşit nesincer, venind cu argumentul că acesta era într-o stare foarte proastă, după două zile de audieri, în care nu a mâncat aproape nimic. Avocatul a mai arătat că Dorin Cărpuş este cunoscut în societate ca un reper negativ şi ca o persoană violentă, şi a cerut ca suspectul să fie cercetat în libertate, fiind dornic să se apere şi să-şi demonstreze nevinovăţia.

 

Recursul lui Florin Hagiu, respins de judecători

Aşa cum era de aşteptat, magistraţii Curţii de Apel Suceava au respins recursul, astfel că Florin Hagiu rămâne în arest.

El a fost pus sub acuzare pentru infracţiunea de tentativă de omor, după ce Dorin Duţu Cărpuş a fost înjunghiat în repetate rânduri în torace şi abdomen, fiind la un pas de moarte. Agresiunea s-a petrecut în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, în jurul orei 4.00, în zona centrală a Sucevei, în parcarea de lângă terenul de sport al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Deşi înjunghiat grav, bărbatul în vârstă de 55 de ani a mers pe picioarele sale până acasă, concubina sa sunând la 112. El a ajuns la spital în stare critică, fiind operat de urgenţă şi apoi internat în secţia de Reanimare.

Conform anchetei poliţiei, cei doi au consumat alcool împreună în noaptea agresiunii, după care s-au luat la ceartă de la o sumă de bani.

 

Ce spune Duţu Cărpuş de pe patul de spital

Dorin Cărpuş a părăsit ieri Reanimarea, unde s-a refăcut după operaţia pe care a suportat-o după ce a fost înjunghiat, el aflându-se în momentul de faţă într-un salon din secţia de Chirurgie. Despre atacul de la finele săptămânii trecute, Cărpuş a declarat că nu-şi aminteşte aproape nimic, deoarece se afla în stare avansată de ebrietate. El a povestit că a consumat băuturi alcoolice toată noaptea, în diverse baruri, împreună cu Florin Hagiu.

„Trebuia să-mi dea pentru maşină o chestie şi mi-a trimis un sms cu o înjurătură. I-am spus <Măi, ţie chiar nu ţi-e ruşine?> şi ne-am întâlnit să vorbim. Eu eram deja ameţit, iar el mi-a mai dat să beau. A făcut el cinste, că se temea de mine. Eu nu mă temeam de el niciodată, eu nici nu ajungeam să-l bat”, a spus Cărpuş.

Dorin Cărpuş a susţinut că nu-şi aminteşte să fi avut vreun schimb de replici cu Florin Hagiu, care să fi justificat agresiunea din partea acestuia, declarând că „eram în comă alcoolică”. El afirmă că din cauza stării în care se afla nu şi-a dat seama că a fost înjunghiat, remarcând acest lucru de-abia când a ajuns acasă, iar iniţial nu a ştiut nici măcar cine este agresorul: „Probabil el m-a lovit, că altcineva nu era acolo. Nici eu nu l-am bănuit pe ăla, dar acum sunt sută la sută sigur că e el. Ştiu că ar vrea să ne împăcăm. Acum îmi amintesc bine, eu m-am ridicat şi el a fugit. M-a tăiat pur şi simplu. Probabil se temea că-l bat, băuse şi el două pahare de vin, dar eu n-am avut nici o intenţie”, a adăugat Cărpuş.

Dorin Cărpuş a fost internat în Spitalul Suceava cu nasul tăiat şi multiple plăgi înjunghiate în zona toracelui, a abdomenului şi a mâinii stângi, din cauza cărora a pierdut foarte mult sânge. Medicii au constatat că lama cuţitului i-a atins ficatul şi intestinele şi l-au operat de urgenţă. În momentul de faţă, evoluţia stării sale de sănătate este bună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taximetristul arestat pentru înjunghierea lui Duţu Cărpuş nu a recunoscut decât că l-a lovit.
 Vizualizări articol: 1854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Taximetristul arestat pentru înjunghierea lui Duţu Cărpuş nu a recunoscut decât că l-a lovit3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei