Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 dec 2012 - Anul XVII, nr. 282 (5187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din 2013

La Fălticeni vor fi aplicate norme referitoare la deţinerea câinilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând cu prima zi a anului 2013, posesorii de câini din Fălticeni vor trebui să respecte Regulamentul privind stabilirea normelor referitoare la deţinerea câinilor pe teritoriul municipiului Fălticeni, aprobat de Consiliul Local, miercuri, 28 noiembrie.

Conform regulamentului, deţinătorii de câini au obligaţia de a le asigura acestora un adăpost corespunzător, hrană şi apă suficiente, posibilitatea de mişcare, îngrijire şi atenţie, asistenţă medicală şi totodată trebuie să aibă un comportament lipsit de brutalitate faţă de acestea.

Hotărârea de Consiliu Local interzice abandonul câinilor, iar eutanasierea este interzisă, cu excepţia animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar. Câinii găsiţi liberi, neînsoţiţi, neidentificaţi, în locuri publice, se consideră câini fără proprietar şi vor fi capturaţi de persoanele autorizate. Animalele pot fi revendicate în termenul legal, de la data capturării, după dovedirea proprietăţii şi achitarea cheltuielilor aferente capturării şi întreţinerii. După expirarea perioadei de revendicare se procedează în conformitate cu prevederile legislaţiei speciale pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Organizaţiile de protecţie a animalelor sau persoanele fizice pot adopta câini de pe domeniul public în baza formularelor de adopţie, dacă fac dovada deţinerii spaţiului necesar pentru întreţinerea animalului în siguranţă.

Primarul Cătălin Coman a declarat: „Această problemă o reglementăm în corelaţie cu legislaţia la nivel naţional referitoare la acest subiect. Am avut o consultare publică la care au participat preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari, dar şi alţi oameni care au avut un cuvânt de spus, o parte din ideile reieşite din această consultare au fost introduse în acest regulament, şi rămânem deschişi la orice fel de propunere care să îmbunătăţească acest regulament. Sper ca, începând de anul viitor, să nu mai avem câini fără proprietar în municipiul Fălticeni ”.

 

Trebuie respectate normele din Regulament

Tot prin noul regulament este interzisă lăsarea liberă sau fără supraveghere a câinilor în locurile publice ori în curţile aflate în folosinţa mai multor locatari, fără consimţământul locatarilor. De asemenea, se interzice plimbarea pe domeniul public sau privat al municipiului (alei, trotuare, parcuri etc.) a câinilor de companie, fără ca proprietarul acestora să dispună de materiale necesare pentru curăţirea locului afectat de murdărie şi evacuarea dejecţiilor fiziologice.

Pe terenurile publice (parcuri, străzi intens circulate, spaţiile dintre blocuri) câinii pot fi conduşi sau ţinuţi numai cu lesă scurtă. Câinii agresivi, care muşcă, trebuie să poarte şi botniţă. Câinii pot fi lăsaţi liberi în spaţiile special amenajate pentru acest scop, dacă ei nu sunt agresivi şi trebuie supravegheaţi pe o rază de 50 de metri, în aşa fel încât să nu sperie sau să deranjeze într-un fel copiii sau alţi trecători.

În vederea prevenirii apariţiei şi transmiterii bolilor, cât şi a menţinerii sub control a efectivului de câini fără stăpân din municipiul Fălticeni, vor fi capturaţi şi înregistraţi toţi câinii de pe domeniul public, aceştia urmând a fi vaccinaţi şi sterilizaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Fălticeni vor fi aplicate norme referitoare la deţinerea câinilor.
 Vizualizări articol: 1222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
La Fălticeni vor fi aplicate norme referitoare la deţinerea câinilor4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei