Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 nov 2012 - Anul XVII, nr. 276 (5181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cel puţin deocamdată

Campanie electorală cu incidente mărunte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încleştareaşi înverşunarea din campania electorală pentru alegerile locale de acum câteva de luni de zile, când de multe ori s-a ajuns la ameninţări şi violenţe fizice, par să fi dispărut în totalitate acum, în plină campanie pentru alegerile parlamentare, când la nivelul judeţului Suceava poliţia a înregistrat doar câteva incidente minore. Amenzi pentru ruperea de afişe, în special pe numele unor minori, şi un dosar penal pentru distrugere, cam acestea sunt neregulile înregistrate până acum de poliţişti.

Singurul incidentde până acum soldat cu dosar penal a fost unul pur accidental. Pe 10 noiembrie, poliţiştii de la Secţia 13 Rurală Bălcăuţi s-au sesizat cu privire la distrugerea unui banner de pe DJ 209D, în Calafindeşti. Un şofer de camion din Harghita, care transporta material lemnos, a agăţat cu cabina un banner dispus transversal pe drumul judeţean. Şoferul, identificat de poliţie, s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de distrugere.

 

Minori amendaţi pentru afişe rupte ori lipite în locuri neautorizate

Două zile mai târziu, pe 12 noiembrie s-a sesizat furtul unui banner amplasat pe un stâlp în faţa bisericii din satul Poiana, comuna Zvoriştea. Poliţiştii au dat de autori, trei tineri din localitate, unul de 18 ani, unul de 14 ani şi unul de 13 ani. Audiaţi, cei trei au declarat că au furat bannerul din joacă, fără a se gândi la repercusiuni. 

Într-un alt caz, pe 15 noiembrie, în satul Măzănăieşti au fost depistate şi amendate două tinere, ambele în vârstă de 17 ani, care lipeau afişe în locuri neavizate în acest sens.

Pe 16 noiembrie, la Vadu Moldovei, pentru ruperea de afişe electorale de pe gardurile unor cetăţeni au fost amendaţi trei minori cu vârste de 14 şi 15 ani. 

Într-un ultim caz, la începutul acestei săptămâni, pe 19 noiembrie, a fost prins şi un bărbat în vârstă de 35 de ani din Zvoriştea, care a provocat distrugeri unui banner electoral. Cum proprietarul bannerului nu a depus plângere, bărbatul a scăpat doar cu o amendă.

 

Toate structurile MAI, implicate în campanii de prevenire

Inspectorul principal Ionuţ Epureanu, ofiţerul de poliţie desemnat „voce unică” la Centrul Judeţean de Comunicare Suceava, activat pe perioada campaniei electorale, a declarat că poliţiştii de la compartimentul de prevenire şi cei de proximitate, dar şi lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic activităţi de informare şi responsabilizare, fiind în curs de distribuire 2.600 de afişe cu carcater preventiv şi 18.000 de pliante cu mesajul „Tu decizi! Votează legal”!.

Conform inspectorului principal Epureanu „au fost desfăşurate activităţi preventive specifice în zona punctului de trecere a frontierei Siret şi în zona rurală adiacentă, în parcul central din municipiul Suceava şi în cartierul de romi din oraşul Vicovu de Sus. Totodată, agenţii şi ofiţerii de prevenire au distribuit materiale preventive  în municipiul Rădăuţi şi în oraşul Milişăuţi”

De asemenea, la sediul IPJ Suceava a fost organizat un punct de informare unde cetăţenii au primit materiale preventive şi recomandări în vederea conştientizării consecinţelor în plan juridic generate de nerespectarea legislaţiei electorale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie electorală cu incidente mărunte.
 Vizualizări articol: 1183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Campanie electorală cu incidente mărunte1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(24 nov 2012, 20:43:37
catindaţii servesc o Lady Gaga .. de post
nu cumva ca agresivitatea .. să fermentezehappy
e bun şi câte-un ghiont altfel ar fi anost
+ confuzia cetăţeanului : EL .. cu cine să voteze ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei