Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2012 - Anul XVII, nr. 269 (5174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urbanism

200 de arbori plantaţi pentru „plămânul” municipiului Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Rădăuţi este cunoscut ca o localitate în care zonele verzi sunt bine reprezentate, nu numai în centrul civic, ci şi în cartierele din toate zonele aşezării cu peste 20 de mii de suflete. După ce a făcut o verificare în teren pe majoritatea căilor de acces din urbe, pentru identificarea punctelor aglomerate care necesită parcări, şeful executivului rădăuţean, Aurel Olărean, a decis ca în zona Mihai Viteazu-Hipodrom să fie înlocuiţi mai mulţi arbori şi arbuşti, uscaţi sau compromişi, care prezentau pericol pentru cetăţeni sau care afectau negativ estetica zonei.

Şeful Serviciului Urbanism-Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei municipiului Rădăuţi, inginerul Gabriel Dumitru Flutur, a declarat: „În vederea lucrărilor pentru amenajarea parcărilor de cartier, lucrări care au debutat încă din toamnă, s-au luat măsuri pentru identificarea şi curăţarea arborilor uscaţi din zonele verzi, arbori care prezentau pericol pentru siguranţa cetăţenilor, în zona patrulaterului mărginit de străzile Bogdan Vodă, Grănicerului, Calea Bucovinei şi garajele din cartierul Hipodrom. În acest sens a fost solicitat avizul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, au venit la faţa locului delegaţii lor, au identificat circa două sute de arbori şi arbuşti care urmează să fie înlocuiţi peste câteva zile. Arborii şi arbuştii au fost aduşi de la pepiniera din localitatea Salcea, la un preţ extrem de avantajos pentru bugetul primăriei rădăuţene. Printre speciile care urmează să fie plantate se numără frasin, măceş, cireş, salcie albă, paltin de munte, gorun şi pin”. 

 

Olărean: Sunt sigur că cetăţenii municipiului vor aprecia această schimbare

Primarul Aurel Olărean spune că Rădăuţi a fost şi trebuie să rămână o localitate verde, o localitate care respiră prin „plămânul verde” asigurat de parcurile şi spaţiile verzi din municipiu.

„În urbea noastră au fost realizate mai multe modernizări în ceea ce priveşte circulaţia rutieră şi fluidizarea acesteia. Nu am uitat că trebuie să ne gândim permanent şi la spaţiile verzi, la arborii şi arbuştii din localitate, şi de aceea, după ce am străbătut întreg oraşul, am hotărât să înlocuim aproape două sute de pomi uscaţi. Sunt sigur că cetăţenii municipiului vor aprecia această schimbare şi că vor fi atenţi ca aceşti arbori şi arbuşti să se dezvolte în siguranţă, pentru că ei nu reprezintă altceva decât <plămânul>localităţii noastre”, a arătat Aurel Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 200 de arbori plantaţi pentru „plămânul” municipiului Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1129 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
200 de arbori plantaţi pentru „plămânul” municipiului Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei