Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2012 - Anul XVII, nr. 266 (5171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Termen

Asociaţiile de proprietari, aşteptate cu propuneri de reabilitare termică a blocurilor, până pe 20 noiembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care vor să beneficieze de reabilitarea termică a locuinţelor pe fonduri europene sunt aşteptaţi ca în termen de o săptămână să vină cu propuneri concrete, exprimate prin intermediul asociaţiilor de proprietari, care vor fi partenerele Primăriei Suceava în cadrul acestui program derulat la nivel naţional.

Şeful municipalităţii sucevene a spus că până acum nu au venit deloc propuneri, deşi termenul stabilit cu conducerea asociaţiilor de proprietari este de 20 noiembrie.

„Ne dorim să intrăm în programul de reabilitare termică cu vreo 70 de blocuri, adică 3000 de apartamente, dar depindem în totalitate de colaborarea asociaţiilor de proprietari. Sucevenii au şansa de a beneficia de conform termic sporit în locuinţe şi să plătească doar 10% sau maxim 30% din costurile de anvelopare termică, în funcţie de veniturile celor din bloc”, a explicat Ion Lungu.

Prin acest program, 60% din costuri sunt asigurate de UE şi bugetul de stat şi 40% de asociaţiile de proprietari şi de primărie.  Ratele de cofinanţare ale autorităţilor publice locale şi asociaţiilor de proprietari vor fi stabilite în funcţie de proporţia în clădire a familiilor cu venituri reduse, cel mai mult fiind de plată (30% din costurile totale) pentru locatarii din blocurile în care peste 50% din locatari au venituri lunare cuprinse între 350 şi 500 de euro pe membru de familie şi cel mai puţin (10% din costurile totale) pentru locatarii din blocurile în care peste 50% din familii au venituri lunare sub 150 de euro pe membru de familie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţiile de proprietari, aşteptate cu propuneri de reabilitare termică a blocurilor, până pe 20 noiembrie.
 Vizualizări articol: 736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Asociaţiile de proprietari, aşteptate cu propuneri de reabilitare termică a blocurilor, până pe 20 noiembrie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei