Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2012 - Anul XVII, nr. 266 (5171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sprijin financiar

Aproape 6.300 de suceveni au solicitat să primească ajutoare de încălzire a locuinţei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din cele 10.000 de formulare de solicitare a ajutoarelor de încălzire a locuinţelor, distribuite de Primăria Suceava, doar ceva mai mult de jumătate s-au întors completate.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că deşi termenul de depunere a cererilor completate a fost prelungit până la finele săptămânii trecute, numărul solicitărilor depuse de sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare a ajuns doar la 5.094. Din acestea, peste 2.800 de cereri au fost deja verificate, iar în urma comparării datelor declarate cu cele care apar în baza de date a primăriei şi a altor instituţii, 31 de cereri au fost deja respinse.

Dintre sucevenii care se încălzesc pe bază de gaz metan, cu centrale de apartament, doar 884 au depus cereri de acordare a subvenţiilor de încălzire a locuinţelor, dar, numai din verificările preliminare, 59 de cereri au fost deja respinse.

Pentru obţinerea ajutorului de încălzire pe bază de lemne, cărbune sau produse petroliere au fost depuse 272 de cereri, din care, până acum, 22 au fost deja respinse.

Din totalul de 112 cereri respinse până acum, în cele mai multe cazuri solicitanţii nu declaraseră maşini cu o capacitate de peste 1.600 cm, terenurile pe care le deţin, sau nu au domiciliul la adresa pentru care solicită ajutorul de căldură.

Numărul solicitărilor de acordare a ajutoarelor de căldură este tot mai mic, de la un an la altul, în principal din cauza condiţiilor restrictive impuse, mai ales de când se solicită şi acte doveditoare, nu doar declaraţie pe proprie răspundere, iar autorităţile sunt obligate să verifice în teren 60% dintre solicitările aprobate.

Până la finele lunii municipalitatea suceveană trebuie să verifice toate cererile de acordare a ajutoarelor de căldură, dispoziţiile de acordare a ajutoarelor financiare (între 10% şi 90% din costurile de încălzire, în funcţie de venituri) trebuind să fie semnate de primar până pe 25 noiembrie.

 

Restricţii la acordarea ajutoarelor de încălzire

Conform legii, nu vor beneficia de ajutorul financiar familiile sau peroanele singure care posedă clădiri sau alte spaţii locative în afară de locuinţa de domiciliu; autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 1.600 de metri cubi, autoutilitare, autocamioane, remorci, rulote, şalupe, bărci cu motor sau iahturi, microbuze sau autobuze; utilaje agricole - tractor sau combină, presă de ulei sau moară de cereale, precum şi solicitanţii care au utilaje de prelucrare a lemnului - gater, drujbă sau alte utilaje acţionate hidraulic, mecanic sau electric.

De asemenea, ajutoarele de căldură nu pot fi acordate celor care deţin depozite bancare cu valoare de peste 3.000 de lei, precum şi celor care au împrejurul locuinţei terenuri intravilane care depăşesc 1.000 de metri pătraţi în zona urbană sau 2.000 de metri pătraţi în zona rurală.

De asemenea, nu primesc subvenţii cei care deţin peste două hectare de teren extravilan sau peste trei bovine, cinci porcine, 20 ovine ori 15 familii de albine.

Nu beneficiază de subvenţii nici cei care deţin, ca familie sau persoană singură, bunurile enumerate mai sus, nu doar în proprietate, ci şi prin închiriere, concesiune, comodat sau altă formă de deţinere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 6.300 de suceveni au solicitat să primească ajutoare de încălzire a locuinţei.
 Vizualizări articol: 892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 6.300 de suceveni au solicitat să primească ajutoare de încălzire a locuinţei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei