Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 oct 2012 - Anul XVII, nr. 229 (5134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condamnare

Trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a incendiat casa tatălui său vitreg

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de Judecătoria Suceava, după ce a incendiat intenţionat, din răzbunare, casa tatălui său vitreg. Imobilul, în care locuia şi inculpatul, a ars aproape în întregime, pagubele fiind estimate în acea perioadă la circa 60.000 de lei.

Judecătorii i-au dat tânărului în cauză, Ştefan Timiş, din Siliştea – Liteni, un termen de încercare de cinci ani, timp în care, dacă va mai comite vreo infracţiune, va ajunge după gratii şi va executa cei cinci ani de puşcărie.

De asemenea, magistraţii Judecătoriei Suceava au decis să-l oblige pe Ştefan Timiş să se supună mai multor măsuri de supraveghere, printre care să se prezinte periodic la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Suceava, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, să ofere informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă şi să nu intre în legătură cu partea vătămată, tatăl său vitreg.

Sentinţa a fost dată zilele trecute şi nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanţa superioară.

 

A dat foc perdelelor din fiecare cameră şi a stat în drum, privind cum flăcările au înghiţit toată casa

Potrivit rechizitoriului, fapta pentru care a fost trimis în judecată Ştefan Timiş s-a petrecut în noaptea de 24/25 aprilie 2010. Tânărul a premeditat incendierea, cu intenţia de a se răzbuna pe tatăl său vitreg, pe motiv că i-ar fi alungat mama de acasă.

Iniţial, a încercat să cumpere motorină de la o benzinărie din localitate, însă gestionarul staţiei peco a refuzat să-i vândă combustibil după ce a aflat ce intenţii are tânărul.

În noaptea cu pricina, susţin anchetatorii, Ştefan Timiş era sub influenţa băuturilor alcoolice şi s-a întors acasă de la discoteca din localitate în jurul orei 3:00.

Profitând de lipsa de la domiciliu a tatălui său vitreg, a intrat în fiecare cameră a casei şi cu o brichetă a dat foc perdelelor de la ferestre, nu înainte de a-şi lua câteva haine şi certificatul său de naştere.

După ce a incendiat casa, a ieşit în drum şi a stat acolo până au venit pompierii, privind cum flăcările au transformat în scrum întreg imobilul.

 

„Focul a urcat peste acoperiş, era prăpăd”

Vecinii au povestit că la un moment dat, realizând ce a făcut, tânărul ar fi vrut să se arunce în flăcări, însă a fost oprit de câţiva prieteni.

„Tatăl era plecat la stână, el era singur acasă. Nu ştiu unde s-a dus, dar m-am trezit că îmi bate în geam şi îmi strigă că a dat foc la casă. Nu s-a mai putut face nimic, focul a urcat peste acoperiş, era prăpăd”, povestea la o zi după incendiu Eleonora Ţurcanu, bunica inculpatului. 

Internat la Pshiatrie, Ştefan Timiş a fost expertizat psihiatric, iar concluzia a fost că a avut discernământ.

Tatăl vitreg al tânărului nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a incendiat casa tatălui său vitreg.
 Vizualizări articol: 991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a incendiat casa tatălui său vitreg0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei