Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 oct 2012 - Anul XVII, nr. 229 (5134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scandal după scandal

Doi tineri, înjunghiaţi grav la un restaurant din Şcheia.

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La exact o săptămână după ce un tânăr în vârstă de 18 ani, handbalist la echipa de juniori a Liceului cu Program Sportiv, a fost înjunghiat în gât în clubul Ranch din zona Areni a municipiului Suceava, localul fiind închis zilele trecute la cererea primarului Ion Lungu, o nouă tentativă de omor a avut loc într-un restaurant de la marginea oraşului.

S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la un restaurant din comuna Şcheia, locaţie în care de-a lungul anilor au avut loc şi alte scandaluri care au ţinut prima pagină a ziarelor locale.

Tot în acest weekend, a avut loc un scandal şi în faţa pub-ului Oscar Wilde din centrul Sucevei, mai mulţi tineri luându-se la bătaie, fiind răsturnate o masă şi mai multe scaune de pe terasa localului.

 

Clienţii înjunghiaţi, operaţi şi internaţi la Reanimare 

Duminică, în jurul orei 2:00 noaptea, doi tineri au fost transportaţi în stare gravă la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava, după ce-au fost înjunghiaţi cu cuţitul de un alt tânăr.

Poliţia din Şcheia a fost anunţată despre agresiune la ora 1:50, iar din primele cercetări s-a stabilit că agresorul este un tânăr localnic, Mihai Gherman (23 de ani), alias „Porcu”, o mai veche cunoştinţă de-a poliţiştilor. Acesta, însoţit de un amic de-al său, Dumitru Elvis Rostaş (23 de ani), s-a luat la ceartă, în urma unui conflict spontan, cu doi tineri din municipiul Suceava, Cezar Huţanu (24 de ani) şi Andrei Gheaţă (23 de ani), ambii fără ocupaţie.

Surse judiciare ne-au mărturisit că scandalul ar fi fost provocat de Gherman, care ar fi început să arunce cu veselă înspre masa victimelor. Între cei patru a avut loc o încăierare, iar „Porcu” a scos un cuţit şi i-a înjunghiat pe cei doi tineri din municipiul Suceava.

Unul dintre ei a ajuns la spital cu intestinele pe afară, fiind pur şi simplu eviscerat în urma loviturii de cuţit.

„Amândoi tinerii prezentau plăgi înjunghiate abdominale şi au necesitat intervenţii chirurgicale de urgenţă. În prezent sunt internaţi în secţia de Reanimare”, a declarat, ieri, doctorul urgentist Anca Miruna Brădăţan. 

 

Acuzaţia: tentativă la omor deosebit de grav

Ajunşi în câteva minute la faţa locului, poliţiştii i-au reţinut pe Gherman şi pe amicul acestuia, Rostaş, amândoi fiind duşi la audieri la poliţie şi mai apoi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

După ce au fost lăsaţi câteva ore să se trezească din beţie, cei doi tineri au fost audiaţi de procurorul criminalist, care a preluat ancheta. Rostaş a fost lăsat să plece, fiind cercetat în stare de libertate, însă Gherman a fost scos cu cătuşe la mâini, primind ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, sub acuzaţia de tentativă la omor deosebit de grav.

Afară, îl aşteptau mama şi soţia însărcinată, aceasta din urmă plângând şi încercând la un moment dat să împiedice ca soţul ei să fie băgat în duba poliţiştilor.

În cursul zilei de astăzi, procurorul de caz va cere instanţei de judecată arestarea preventivă a lui Mihai Gherman.

 

„Am spart locuinţe de doctori, vameşi, oameni de afaceri”

Mihai Gherman, poreclit „Porcu”, agresorul din noaptea de sâmbătă spre duminică de la restaurantul din Şcheia, este un client mai vechi al poliţiştilor.

În urmă cu câţiva ani, „Porcu” ţinea prima pagină a ziarelor locale, iar isprăvile sale au apărut şi în presa centrală, el, împreună cu alţi tineri din Şcheia, pe atunci toţi minori, fiind autorii a peste 100 de furturi din locuinţe.

Faptele au fost comise în perioada 2003-2005, pe raza municipiilor Suceava şi Rădăuţi, precum şi a oraşului Gura Humorului.

„Cel mai mult am luat de la un notar public din Rădăuţi... 4.000 de dolari, în jur de 1.000 şi ceva de euro şi 30 de milioane (n.r. - lei vechi), precum şi mai multe bijuterii (...). Am spart locuinţe de doctori, vameşi, oameni de afaceri. Mi s-a pus prejudiciu un miliard şi jumătate (n.r. - lei vechi), numai la Rădăuţi... Mi-au dat patru ani de închisoare”, povestea pentru Monitorul de Suceava, în 2008, Mihai Gherman, la acea vreme încarcerat în Penitenciarul Botoşani.

 

Bătaie, în faţă la Oscar Wilde

Cu o noapte înaintea tentativei de omor de la restaurantul din Şcheia a avut loc un alt scandal, de data aceasta în faţa pub-ului Oscar Wilde, din zona centrală a municipiului Suceava.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, agresiunea a avut loc în jurul orei 3:30 şi au fost implicate două grupuri de tineri. Doi fraţi, din localitate, Nicolae şi Roxana Bîrtoiu, de 19, respectiv 18 ani, de o parte, şi Marian Bivol, de 19 ani, din Moara, Andrei Bejinariu, de 22 de ani, din comuna Slatina, şi Andrei Vornicu, de 21 de ani, din Dolhasca, de cealaltă parte.

În comunicatul poliţiei se conturează următorul scenariu: tânăra de 18 ani ieşea din local, moment în care a fost atinsă din greşeală de Andrei Vornicu, motiv pentru care a început o dispută verbală între cei doi şi persoanele cu care se afla fiecare.

Fratele fetei a început să-l ameninţe şi să-l înjure pe Marian Bivol, iar acesta din urmă i-a lovit cu pumnul pe cei doi fraţi, aceştia ripostând şi ei cu lovituri.

În încăierarea generală, au fost răsturnate cinci ghivece de flori, o masă şi două scaune de pe terasă. Scandalul a fost aplanat de oamenii de ordine ai localului, până la sosirea poliţiei, iar toţi cei cinci tineri implicaţi au fost sancţionaţi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburare a liniştii publice, lovire şi alte violenţe şi ameninţare”, se precizează într-un comunicat al IPJ Suceava.

 

Primarul a pus lacătele pe clubul Ranch. Cine urmează?

Săptămâna trecută, primarul municipiul Sucevei, Ion Lungu, în calitate de preşedinte al Comisiei de Ordine Publică Locală, a dispus închiderea clubului Ranch din localitate, după cazul tânărului de 18 ani Beniamin Maruseac, handbalistul de la juniorii Liceului Sportiv, înjunghiat în gât după ce a intervenit să aplaneze un conflict izbucnit în  interiorul localului.

Agresorul, Aurel Munga, de 30 de ani, din Şcheia, a fost arestat preventiv pentru tentativă la omor calificat, iar la câteva zile primarul a pus lacătele pe clubul unde a avut loc agresiunea.

 “Clubul Ranch nu este autorizat, are doar depusă o documentaţie de autorizare incompletă la primărie. Proprietarii au fost atenţionaţi de mai multe ori să obţină toate avizele necesare, dar nu au adus. Prin votul membrilor comisiei, în unanimitate, s-a luat decizia de închidere a clubului până la autorizarea lui”, a declarat atunci Ion Lungu, precizând că în vizorul autorităţilor locale vor intra toate cluburile, barurile, restaurantele şi terasele, care vor fi verificate nu doar în privinţa legalităţii funcţionării lor, ci şi a modului în care îşi desfăşoară activitatea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri, înjunghiaţi grav la un restaurant din Şcheia..
 Vizualizări articol: 6977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Doi tineri, înjunghiaţi grav la un restaurant din Şcheia.4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce solutii comuniste?? trimis de
( 1 oct 2012, 11:11:20
ce vina are patronu care incearca sa faca un ban ??? si amabil serveste pe toti. daca ii dai afara iti cheama protectia consumatorului... mai bine zic ca e de vina legislatia si cei care iau decizii. daca le dai 20 de ani sigur nu o sa mai aiba curaj . nu cunosc patronul de la vama veche ..dar am mancat de cateva ori si am fost multumit. si prefer cand sunt prin zona sa mai intru! care.i vina patronului totusi???
1.1  RE: De ce solutii comuniste?? trimis de
( 1 oct 2012, 11:12:31
mai bine dati dreptul patronilor cand vede un tigan ce se apropie de local sa fie impuscat mortal pe loc.. sau controlat in buzunare
2.   Comentariu trimis de
( 1 oct 2012, 11:11:32
Sa se aplice legea corect si sa se inchida si crasmulita domnului primar!! Ca doar trebuie sa "combatem infractiunile din municipiu", nu??
2.1  RE: Comentariu trimis de
( 1 oct 2012, 11:14:10
taci ca daca e o bataie in mall....si aceasta va fi inchis. o sa ramana doar crasma fiului la domn' primar.. ca si asa e concurenta mare
3.   Alo justitia trimis de
( 1 oct 2012, 11:21:24
bagati ciorile borate din Scheia la parnaie !
4.   Comentariu trimis de
( 1 oct 2012, 11:51:54
"Marian Bivol, de 19 ani, din Moara, Andrei Bejinariu, de 22 de ani, din comuna Slatina, şi Andrei Vornicu, de 21 de ani, din Dolhasca"

Sa puna ma bariera la intare in oras , sa nu mai intre toti taranii. Sa bea la ei in sat la birt.
5.   E belea! trimis de
( 1 oct 2012, 12:33:24
Frate, daca nu se face ceva cu cioroii din Suceava, o sa ajungem mai rau ca in Bucuresti! Antonescu si Hitler au murit, deci de la ei slabe sanse! Pacat ca mai sunt si oameni buni in Scheia, ca daca erau doar ciori, ne strangeam intr-o seara si le dadeam foc la toti!!! MOARTE CIOROILOR!!!!!!!!
6.   Un semn trimis de
( 1 oct 2012, 13:08:48
am ramas curios cum de nu a dat drumu la rapanosu asta ca doar nu reprezinta pericol social ca e colorat si zioua nu iese din cotet,domn procuror de instrumentezi cazul ai uitat sa dai drumu la un cioroi imputit
mai mult ca sigur ca dupa alea 24 h va fi judecat in libertate ca deh doar saracutul nu a omorat pe nimeni
7.   Daca suntem fraieri trimis de
( 1 oct 2012, 15:00:57
ar trebuie sa impuscam borataniile astea
8.   Comentariu trimis de
( 1 oct 2012, 18:42:58
pai normal,taranul din scheia cand da de civilizatie o ia razna,ca doar e invatat sa traiasca ca pe pasune....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei