Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 aug 2012 - Anul XVII, nr. 190 (5095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Blocaj

Asfaltarea a trei străzi din Iţcani, amânată pe anul viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizarea a trei străzi din cartierul Iţcani, care trebuia finalizată anul acesta, bate pasul pe loc din cauza unui alt proiect finanţat din fonduri europene, care nu a mai început, fiind blocat în faza de licitaţie.

Este vorba de străzile Aleea Dumbrăvii, Mitocelului şi Câmpului, care fac parte din cele 14 străzi a căror modernizare se face cu fondurile alocate prin Programul Operaţional Regional. În vreme ce străzi precum Căpitan Grigore Andrei, Victor Babeş şi Plevnei, sau principala arteră de circulaţie a Sucevei au fost asfaltate, la străzile Aleea Dumbrăvii, Mitocelului şi Câmpului nu se mai poate face nimic, până când nu sunt înlocuite reţelele de apă şi canalizare.

Teoretic, acestea ar fi trebuit să fie deja făcute, pe un alt proiect european, de POS Mediu, care continuă lucrările ISPA din Suceava, dar licitaţia de atribuire a execuţiei lucrărilor este blocată de mai bine de două luni de tot felul de chichiţe tehnice şi birocratice.

“Cu cele trei străzi din Iţcani avem o problemă reală, proiectul de apă şi canalizare nu este clarificat nici până acum, aşteptăm în continuare un răspuns de la ANRMAP. Modernizarea acestor străzi era condiţionată de reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare. Acolo există aceste reţele, dar sunt făcute doar parţial, de către persoane private. În măsura în care nu se lămureşte situaţia cu licitaţia lucrărilor din POS Mediu, este pericolul să nu mai putem să le facem în acest an”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Pentru ca banii alocaţi modernizării celor trei străzi să nu fie pierduţi, municipalitatea suceveană pregăteşte deja o documentaţie în baza căreia să ceară o prelungire de execuţie a proiectului.

“Chiar de vom reuşi să facem lucrările de apă şi canalizare în acest an, odată cu luna noiembrie nu mai sunt posibile lucrările de asfaltare. Singura soluţie ne rămâne atunci prelungirea proiectului până în primăvara anului viitor”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asfaltarea a trei străzi din Iţcani, amânată pe anul viitor.
 Vizualizări articol: 1453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asfaltarea a trei străzi din Iţcani, amânată pe anul viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei