Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 aug 2012 - Anul XVII, nr. 186 (5091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Faptă după faptă

Falşi comercianţi ambulanţi fură economiile bătrânilor. Poliţia nu reuşeşte să le dea de urmă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul faptelor de furt comise de falşi comercianţi ambulanţi care sub pretextul vânzării de fel de fel de produse se plimbă prin satele judeţului, caută persoane vârstnice şi, profitând de neatenţia acestora, le sustrag economiile, a crescut considerabil.

Cel mai recent caz de acest gen s-a petrecut joi după-amiază, victimă fiind un septuagenar din Dumbrăveni, căruia aşa-zişii vânzători ambulanţi i-au furat 1.500 de lei.

Dumitru A., de 74 de ani, a povestit că se afla în curtea casei cu soţia sa, când a fost strigat la poartă de doi bărbaţi şi o femeie, care l-au întrebat dacă nu cumpără nişte perdele la un preţ foarte bun. După ce i-a lăsat să intre în curte şi a acceptat să cumpere o perdea, escrocii au văzut unde îşi ţine banii şi, în timp ce doi dintre ei îl ţineau de vorbă pe bătrân, al treilea a sustras o casetă din lemn în care se aflau cei 1.500 de lei.

Partea vătămată a declarat că cele trei persoane s-au urcat într-un autoturism care îi aștepta la poartă și a demarat în trombă spre DN 29.

Un alt caz de săptămâna aceasta este al unui bătrân din Stulpicani, care a fost lăsat fără 15.000 de lei, bani care erau ascunşi prin paginile unor cărţi, într-o cameră nelocuită din casa păgubitului.

Săptămâna trecută, hoţii au făcut alte patru victime, două femei în vârstă din satul Băişeşti, comuna Cornu Luncii, o femeie din comuna Stulpicani şi un bătrân de 81 de ani, din Dolheşti.

Acestuia din urmă i-a bătut la uşă o femeie care i-a oferit spre vânzare pături. Într-un moment de neatenţie al bătrânului, ajutată de cel puţin un complice, femeia cu pricina a sustras un cufăr din lemn în care se aflau nu mai puţin de 16.000 de lei, documente personale şi acte medicale. 

În cazul bătrânelor, uneia i s-au luat 400 de euro şi 600 de lei, iar celeilalte 3.900 de lei.

În ciuda numeroaselor articole apărute în mass media locală şi a recomandărilor preventive de a nu da curs „ofertelor” comercianţilor ambulanţi, respectivii hoţi continuă să facă victimă după victimă.
Grav e şi faptul că structurile Poliţiei Rurale nu au reuşit să le dea de urmă, iar numărul păgubiţilor acestor escroci creşte de la o zi la alta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Falşi comercianţi ambulanţi fură economiile bătrânilor. Poliţia nu reuşeşte să le dea de urmă.
 Vizualizări articol: 2596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Falşi comercianţi ambulanţi fură economiile bătrânilor. Poliţia nu reuşeşte să le dea de urmă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha ha ha ha !!!!!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
(11 aug 2012, 14:05:25
Sa le dea de urma politia cand o sa fiu eu seful politiei romane . Eu cand am dat de ei si am alertat politia din localitatea mea de domiciliu , la durut in cot pe seful de post , eu am raportat si tot eu am auzit . Am mai avut anterior un astfel de subiect intr-un alt articol asemanator. Asa ca cinste politiei , bravo pentru promptitudinea de care a dat dovada acel politist la apelul meu . Si deci ? sa mai alertezi astfel de cazuri pe cand pe ei ii doare-n cot ? cine mai e prostul ?
2.   Ai dreptate trimis de
(11 aug 2012, 14:57:26
Cum sa dea de urma ? de-a casa nu se vede nimic ca pe la posturi de politie bantuie , adapostesc caini vagabonzi. Politisti se urca in loganurii si fug acasa , mai ales daca e ginere lui Lemnariu seful politiei Siret, face naveta cu loganu de la Marginea la Radauti agentul Suhani Florin. MAI 29575 sta parcat la blocul lui Suhan langa Mediterana din Radauti in loc sa patruleze prin comune, iar noi parcap pe trotuar.
3.   Re trimis de
(11 aug 2012, 20:16:59
Nu se pune problema ca bantuie cainii vagabonzi la posturile de politie comunale ci lipsa de interes a politistului . Deci eu cand am sunat si am vorbit cu respectivul politist , nu era desfiintat postul de politie local din comuna mea , si culmea , erau 4 politisti in frunte cu seful de post , deci 4 oameni ai legii care o bateau in cap , 3 , una era politista . Eu stiam cu ce se ocupa acesti falsi comercianti si i-am filat pe ulitele pe unde bateau la porti , am sunat si i-am tot urmarit apoi iar am sunat si am indicat zona spre care se indreapta si .......degeaba , deci ? putem spune ca avem politie ?
4.   :)):)):)) trimis de
(12 aug 2012, 08:06:04
politistii la noi nu st in stare sa aresteze p cnva care e in fata lor...sora mea a facut reclamatie la o agentie de modeling in mai si l-au adus p respectivul i-au luat interviu si l-au lasat el a facut agentia la mare si a tras teapa si acolo si cand au mers copii sa ii zica politistului care se ocupa d caz ca a facut la fel si la constanta politistul a zis ca el stie dar nu face nimik asa ca pot sa astepte batranii sa li se solutioneze cazurile cam peste 50 de anilaughing:)):))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei