Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2012 - Anul XVII, nr. 155 (5060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Note proaste

Sute de absolvenţi de şcoală generală au medii de admitere la liceu sub 5

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de elevi din judeţul Suceava, absolvenţi de şcoală generală, au media de admitere la liceu sub 5. Cei mai mulţi dintre aceştia au luat note mici şi foarte mici la examenul de evaluare naţională din acest an, dar nici media generală din anii de gimnaziu nu-i ajută foarte mult. Aşa se face că media de admitere la liceu, care este de fapt media aritmetică între media notelor de la evaluarea naţională şi cea a notelor din gimnaziu, nu ajunge nici măcar la 5.

391 de absolvenţi de şcoală generală din judeţul Suceava sunt în această situaţie şi au medii de la 3,56, cea mai mică, la 4,99. Chiar şi aşa, dacă elevii vor bifa suficiente opţiuni pe fişele de participare la repartizarea computerizată, aceştia au toate şansele să prindă un loc în clasa a IX-a. Potrivit planului de şcolarizare, pentru anul viitor, numărul de locuri la liceu este suficient pentru toţi absolvenţii de generală ai acestei promoţii.

 

276 de clase a IX-a

În învăţământul liceal de stat, pentru toate filierele, au fost incluse pe profiluri şi specializări, la propunerea unităţilor şcolare, 276 de clase cu 7.728 de elevi. La evaluarea naţională din acest an au participat aproape 7.000 de candidaţi.

Dacă numărul elevilor cu medii sub 5 la admiterea la liceu este de ordinul sutelor, la polul opus se află elevii de 10 din judeţul Suceava, elevi care se pot lăuda că vor intra la liceu cu media maximă. Şapte absolvenţi de şcoală generală au atins această performanţă, ceea ce înseamnă că aceştia au terminat gimnaziul cu media generală 10 şi au luat şi note maxime la evaluarea naţională.

Trei dintre aceşti elevi sunt absolvenţi la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, unul a terminat gimnaziul la Şcoala cu clasele I-VIII din Bivolărie, un altul la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 din Suceava, iar ceilalţi doi sunt absolvenţi la Colegiul „Laţcu Vodă” din Siret şi Şcoala Nr. 3 din Suceava.

 

Peste 4.000 de note sub 5 la evaluarea naţională

În ceea ce priveşte rezultatele obţinute de elevii suceveni la evaluarea naţională, acestea nu au fost extraordinare.

Examenul de evaluare din acest an a dat bătăi de cap candidaţilor, pornind de la subiectele controversate şi ajungând până la rezultate. Au fost acordate peste 4.100 de note de la 5 în jos, iar matematica a fost, privind rezultatele, cea mai grea probă.

Dintre cei 6.924 de elevi care au susţinut proba la matematică, 3.163 de candidaţi au luat note de la 1 la 4,99. Dintre aceştia, cei mai mulţi, 1.247 de elevi, au fost notaţi de la 4 la 4,99, în timp ce note de la 1 la 1,99 au luat 318 absolvenţi de şcoală generală.

La limba română, notele mici şi foarte mici sunt mai puţine, însă nu lipsesc. Astfel, 1.048 de elevi au luat note de la 1 la 4,99, cei mai mulţi dintre ei, 369 de elevi, fiind notaţi de la 3 la 3,99.

În ceea ce priveşte notele de 10 acordate la acest examen, 49 de elevi au luat punctaj maxim la limba română. Proba la limba română a fost susţinută de 6.935 de elevi.

Repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu va avea loc pe 14 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de absolvenţi de şcoală generală au medii de admitere la liceu sub 5.
 Vizualizări articol: 803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de absolvenţi de şcoală generală au medii de admitere la liceu sub 50.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei