Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iun 2012 - Anul XVII, nr. 147 (5052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cupa Bucovinei Romsilva

Trei zile de spectacol hipic la Herghelia Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Timp de trei zile, vineri, sâmbătă şi duminică, pe hipodromul Hergheliei Rădăuţi vor răsuna copitele cailor de rasă veniţi din toată ţara să îşi demonstreze calităţile prin sărituri la obstacole, într-un concurs devenit tradiţie - Cupa Bucovinei Romsilva.

Competiţia din acest an, ajunsă la cea de-a XIII –a ediţie, mai poartă şi numele de Memorialul Adrian Totoescu, în cinstea fostului director al Hergheliei Rădăuţi, dispărut dintre noi la începutul lunii mai.

Până acum, cel puţin opt cluburi hipice din ţară şi-au anunţat prezenţa la Cupa Bucovinei Romsilva, cu unii dintre cei mai valoroşi cai de rasă din România: Top Horse - Iaşi, Incitato - Cluj, Top Class - Bucureşti, Dumbrava – Neamţ, Rarăul – Bacău, Transilvania Sport Horse – Cluj, Forest Ecvestru – Suceviţa şi bineînţeles gazdele competiţiei, Herghelia Rădăuţi.

Şeful Biroului de Vânătoare şi Cai de Rasă din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, Cristian Tomniuc, a precizat că şi-au anunţat prezenţa şi alte cluburi hipice din ţară, încât numărul cailor care vor intra în competiţie va fi de peste 50.

Cupa Bucovinei Romsilva a devenit unul din cele mai apreciate concursuri hipice din ţară, fiind înscrisă din 2008 şi în calendarul competiţional al Federaţiei Române Ecvestre.

Şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, spune că de când Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva a primit în administrare hergheliile, silvicultorii au luat această îndatorire în serios:

“Noi, slujitorii pădurii, am înţeles de la început că dincolo de o activitate economică distinctă, am fost chemaţi să îndeplinim o misiune importantă: salvarea unui patrimoniu genetic ameninţat cu dispariţia şi prezervarea, astfel, a uneia dintre notele distinctive ale specificului naţional, a unei bogăţii a României”.

La competiţiile din 29- 30 iunie şi 1 iulie, Herghelia Rădăuţi va fi reprezentată de trei jochei – Ionel Moroşanu, Costică Hâj şi Cornel Gherman, dar şi de cai de rasă care şi-au dovedit valoarea la competiţii din întreaga ţară, precum Ruslan, Non-Stop, Prometeu, Oana, Ionel şi Optic.

Valoarea totală a premiilor puse la bătaie de Regia Naţională a Pădurilor, organizatorul competiţiei hipice, se ridică la 20.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei zile de spectacol hipic la Herghelia Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trei zile de spectacol hipic la Herghelia Rădăuţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei