Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iun 2012 - Anul XVII, nr. 137 (5042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Focar

Meningita virală s-a extins în zece unităţi de învăţământ din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Focarul de meningită virală izbucnit în Suceava a afectat până acum zece unităţi de învăţământ din judeţ. Potrivit unei situaţii transmise de Direcţia de Sănătate Publică Suceava (DSP), copii din cinci grădiniţe şi din cinci şcoli au fost diagnosticaţi cu meningită acută virală în ultimele zile.

Cele mai noi cazuri au fost înregistrate în cursul zilei de miercuri, când trei copii cu domiciliul în satele Doroteia şi Plutoniţa, oraşul Frasin, au fost confirmaţi cu diagnosticul de meningită acută virală. Primii doi sunt elevi ai Şcolii Generale din Doroteia, iar cel de-al treilea este elev la grădiniţa din Plutoniţa, dar are legătură epidemiologică cu celelalte două cazuri. Tot miercuri, a mai fost internată cu acelaşi diagnostic şi o elevă de 7 ani de la Şcoala Generală Nr. 11 din Suceava. „În toate unităţile afectate s-au luat măsuri de dezinfecţie generală”, a declarat Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP. 

 

Intensificarea măsurilor de educaţie sanitară, în şcoli

De asemenea, „în toate unităţile de învăţământ din judeţ este necesară intensificarea măsurilor de educaţie sanitară a copiilor pentru respectarea regulilor de spălare corectă a mâinilor, de aprovizionare a unităţilor şcolare cu cantităţi suficiente de săpun lichid şi prosoape de hârtie. Personalul administrativ va fi instruit şi supravegheat de conducerea unităţilor şi de medicii arondaţi pentru efectuarea corespunzătoare a curăţeniei şi dezinfecţiei, depozitarea şi distribuirea corectă a produselor alimentare din Programul Guvernului <Laptele şi cornul>”, a mai adăugat Adrian Popescu.

Reprezentanţii DSP recomandă populaţiei să se prezinte de urgenţă la medic dacă prezintă simptome precum febră, cefalee sau vărsături, să se spele frecvent pe mâini, mai ales înainte şi după utilizarea grupului sanitar, să bea apă numai din surse sigure, să spele bine fructele şi legumele, să colecteze corespunzător şi să evacueze zilnic gunoiul menajer şi să evite scăldatul în locuri neamenajate.

De săptămâna trecută şi până ieri, în judeţul Suceava au fost confirmate 27 de cazuri de meningită acută virală printre preşcolari şi elevi, dar şi un caz la un cadru didactic.

Primele cazuri s-au înregistrat la Grădiniţa „1, 2, 3” din Burdujeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meningita virală s-a extins în zece unităţi de învăţământ din judeţ.
 Vizualizări articol: 945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meningita virală s-a extins în zece unităţi de învăţământ din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un parinte ingrijorat trimis de
(16 iun 2012, 09:49:43
Nu inteleg.Am platit 20 lei la solicitarea doamnei invatatoare in luna mai care ne-a spus noua , parintilor , ca aceasta “taxa” , trebuie platita de catre toti parintii pentru ‘”dezinsectie generala a clasei” pentru ca doamna director a Scolii Generale nr.3 nu are fonduri pentru a face aceasta actiune anuala(precizez ca platesc eu, ca parinte, in fiecare an aceasta taxa) si ca doamna invatatoare nu are bani sa plateasca din buzunarul dumneaei “dezinsectia clasei”.(pe linga tot felul de “contributii banesti solicitate parintilor la sedinta cu parintii ,asta e fost cea mai “rezonabila”- ma bucur ca nu ne-a taxat si aerul respirat de catre copii nostrii).Deci , nu inteleg.Trebuie sa mai platim inca 20 lei /copil si pentru aceasta dezinsectie?????Va rog sa aveti in vedere ca nu toti parintii dispun de taxele pe care , an de an , ni le impuneti !Suntem oameni normali , cu salarii reduse , nu putem tine pasul cu “BIRUL IMPUS DE SCOALA DUMNEAVOASTRA”.Va multumesc pentru ca , sper , ne veti intelege si pe noi , cei cu copii la scoala , dar fara venituri pe masura pretentiilor dumneavoastra!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei