Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iun 2012 - Anul XVII, nr. 137 (5042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Gura Humorului

Campania „Un măr pentru o viaţă mai bună”, iniţiată de elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au organizat o campanie împotriva fumatului, concretizată printr-o demonstraţie paşnică, care a urmat traseul dintre locaţia colegiului şi primăria oraşului, sub deviza „Un măr pentru o viaţă mai bună!”. Iniţiativa elevilor humoreni a fost de fapt o reacţie a unei majorităţi a tinerilor din comunitate împotriva tutunului şi nu numai. Campania  „Un măr pentru o viaţă mai bună!” şi-a propus să militeze în egală măsură şi împotriva violenţei şi a drogurilor.

 

Un măr în schimbul unei ţigări

Ruxandra Vatavu, elevă în clasa a X-a D, membră a Consiliului Elevilor - Colegiul „Alexandru cel Bun” , ne-a spus că „aceste vicii sunt întâlnite tot mai des în rândul liceenilor, însă noi am vrut să demonstrăm că putem să fim altfel şi să ne opunem lor, cu condiţia să fim uniţi. Astfel, ne-am adunat, pe 12 iunie, 20 de clase ale colegiului şi am muncit, pregătind până la ultimul detaliu reuşita acestui eveniment. Scenariul îl ştia fiecare pe dinafară: aveam să oferim trecătorilor fumători un măr în schimbul unei ţigări. În plus, fiecare clasă avea pancarte personalizate şi sloganuri bine stabilite, iar toţi participanţii purtau tricouri albe, pentru a simboliza puritatea vieţii într-o lume curată, nepoluată, opţiunea pentru un stil de viaţă necontaminat de substanţe nocive”.

 

„Mediul are nevoie de oameni responsabili, nu de vicioşi”

După cum ne-au spus organizatorii, acţiunea “mărul” a început de la primele ore ale dimineţii, primele fructe fiind oferite colegilor surprinşi în afara şcolii fumând. Chiar şi profesorii fumători nu s-au arătat ostili cauzei elevilor şi au oferit câte o ţigară în schimbul unui măr. La primire, fiecare ţigară era ruptă, semn că nu vor mai fi folosite niciodată. Ruxandra Vatavu a completat că „singurul regret pe care l-am simţit a fost faptul că nu toţi fumătorii au dorit să încerce să renunţe la viciu doar pentru o clipă, simbolic. Foarte mulţi ne-au refuzat schimbul măr-ţigară, motivând faptul că ţigările sunt scumpe.  Cu toate acestea, am întâlnit şi persoane cooperante, care ne-au apreciat gestul. Marşul nostru a durat de o oră, iar la sfârşitul evenimentului ne-am reîntors la şcoală mulţumiţi de modul cum am atras atenţia că mediul are nevoie de oameni responsabili, nu de vicioşi”.

 

„Facem fapte bune, deci existăm!”

Ţigările adunate de la trecători şi rupte au fost folosite la umplerea conturului unei ţigări desenate, stilizate, o ţigară de dimensiuni mari care nu va putea fi fumată niciodată şi care, afişată la avizierul şcolii, le va aminti elevilor de încercarea lor de a lupta pentru o cauză, chiar dacă, aparent, este o luptă cu morile de vânt.

„Consiliul Elevilor din şcoală din nou a demonstrat că este posibil să mobilizezi un număr mare de oameni sufletişti pentru a organiza lucruri la superlativ şi pentru a demonstra că tot ceea ce trece prin mâinile noastre poate produce ecouri profunde: <facem fapte bune, deci existăm!>, au fost de părere Ruxandra Vatavu şi profesoara Profira Cristina Tudor, consilier educativ la Colegiul „Alexandru cel Bun”, organizatori ai evenimentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania „Un măr pentru o viaţă mai bună”, iniţiată de elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”.
 Vizualizări articol: 1233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Campania „Un măr pentru o viaţă mai bună”, iniţiată de elevii Colegiului „Alexandru cel Bun”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ! trimis de
(15 iun 2012, 19:25:53
initiativa e buna,dar anul trecut elevii de Stefan Cel Mare din Suceava au facut acelasi lucru in Suceava...Na,de ei nu s-a scris nimic,de astia se scrie ca e inspector un domn profesor de la ei...na
2.   TI-E CIUDA? trimis de
(16 iun 2012, 10:45:00
sa crapi nu alta de ciuda " Georgeta 1 " pai daca nu ati scos-o la un suc pe pseudoziarista lui peste prajit? Pina la urma, toata lumea a auzit de Liceul " Stefan cel Mare " da asta " Alexandru cel bun " care draq e, soryyyy eu sunt mai in virsta si pe vremea mea licee de elita erau, Stefan cel Mare ,Petru Rares din Suceava, Dragos Voda parca-Cimpulung, Nicu Gane - Falticeni, Hurmuzachi parca- Radauti si cam atit!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei