Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iun 2012 - Anul XVII, nr. 129 (5034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Coşmarul inundaţiilor

Gospodării şi case inundate, în două localităţi, după ploile de luni noapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ploile abundente căzute în noaptea de luni spre marţi au dus la producerea de inundaţii, fiind afectate 28 de gospodării din Valea Stânii - Vatra Moldoviţei şi din satul Buda, comuna Râşca

Cele mai mari probleme au fost la Valea Stânii, unde au fost inundate 22 de gospodării, în cazul a şase familii apa şi mâlul intrând şi în case. Problemele au început după ce ploile au umflat trei pâraie de mici dimensiuni, apa curgând de pe versanţi spre gospodăriile oamenilor. La faţa locului au intervenit 32 de pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, jandarmi, lucrători ai Sistemului de Gospodărire a Apelor şi ai Comitetului local şi judeţean pentru situaţii de urgenţă.    

Prezent la faţa locului, prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu a declarat: „Precipitaţiile abundente dintr-un interval de 24 de ore au condus la ridicarea nivelurilor pâraielor din zonele menţionate, prin cumularea debitelor torenţilor de pe versanţi, punctul critic fiind atins în noaptea de luni spre marţi. S-a intervenit pentru evacuarea apei din locuinţele inundate, decolmatarea podeţelor, evacuarea apei din subsoluri şi îndepărtarea aluviunilor de pe DJ 176“.

Dintre locuinţele inundate, cea mai afectată este cea a localnicului Nicolae Lazăr.

„A început să plouă pe la ora 1.00. A plouat cu gheaţă, rupere de nori a fost, nu alta. La mine apa a inundat tot, mi-a distrus tot, casa e plină de mâl. Când am văzut că apa avea peste un metru, m-am speriat şi m-am adăpostit în podul casei“, a declarat Nicolae Lazăr.

În ceea ce priveşte situaţia din satul Buda, aici au fost inundate şase gospodării şi sediul unei societăţi comerciale. Apa a pătruns în curţi, beciuri şi pe terenurile agricole, fără a inunda şi locuinţe. 

Din fericire, ploile căzute ieri după-amiază nu au mai creat alte probleme deosebite.

Avertizarea Cod Galben de ploi este menţinută până astăzi, la ora 18.00. De asemenea, a fost emisă şi o avertizare hidro Cod Galben, tot până în această seară, pentru bazinele superioare şi mijlocii ale râurilor Suceava, Moldova şi Bistriţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gospodării şi case inundate, în două localităţi, după ploile de luni noapte.
 Vizualizări articol: 1041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Gospodării şi case inundate, în două localităţi, după ploile de luni noapte5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Padure, padure trimis de
( 6 iun 2012, 20:14:38
unde-s padurile de altadata ? natura isi ia singura tributul. nimc nu se pierde, totul se transforma.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei