Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iun 2012 - Anul XVII, nr. 129 (5034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

70% dintre locurile de la clasele profesionale, ocupate din prima etapă de înscriere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locurile de admitere la şcolile profesionale din judeţ au fost ocupate în proporţie de 70% încă din prima etapă de înscrieri. Mai exact, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Laura Hacman, „în cele 20 de şcoli în care se înfiinţează 42 de clase profesionale, s-au ocupat 810 locuri, din cele 1.176 de locuri de admitere”.

Aceste şcoli se adresează elevilor care au absolvit deja clasa a IX-a, fie la un liceu teoretic, fie la unul industrial, şi care doresc să-şi continue şcoala pe o filieră profesională.

Pe lângă avantajul că învaţă o meserie şi că primesc o diplomă pentru studiile făcute, elevii mai primesc şi o bursă lunară de 200 de lei din partea statului. De asemenea, după absolvirea acestei şcoli, elevii au posibilitatea să continue studiile liceale, pornind de la clasa a XI-a.

Etapa a doua de înscriere va avea loc între 11-25 iunie 2012, elevii având atunci la dispoziţie locurile rămase vacante după prima etapă.

Pentru ocuparea eventualelor locuri disponibile după cele două etape de înscriere, Ministerul Educaţiei va mai organiza o perioadă de depunere a dosarelor între 27-31 august 2012. Înscrierile se fac la secretariatul şcolilor unde se înfiinţează clase profesionale. Lista şcolilor în care de la anul vor funcţiona clasele de meserii poate fi consultată pe pagina de internet www. alegetidrumul.edu.ro.

 

Meserii din variate domenii profesionale

Cele 20 de unităţi de învăţământ din judeţ în care se organizează clase profesionale sunt Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuţi, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Colegiul Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Grupul Şcolar „Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni, Grupul Şcolar „Nicanor Moroşan” Pârteştii de Jos, Grupul Şcolar „Nicolai Nanu” Broşteni, Grupul Şcolar „Tomşa Vodă” Solca, Grupul Şcolar „Vasile Cocea” Moldoviţa, Grupul Şcolar „Vasile Deac” Vatra Dornei, Grupul Şcolar „Vasile Gherasim” Marginea, Grupul Şcolar Cajvana, Grupul Şcolar Dumbrăveni şi Grupul Şcolar Nr. 1 din Câmpulung Moldovenesc.

În ceea ce priveşte meseriile în care vor fi instruiţi elevii, acestea sunt din toate domeniile profesionale. Printre acestea amintim ospătar, brutar, patiser, horticultor, pădurar, preparator produse din lapte, mecanic auto, confecţioner produse textile, comerciant, tâmplar, tinichigiu auto, instalator, lucrător hotelier, zidar, lăcătuş mecanic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 70% dintre locurile de la clasele profesionale, ocupate din prima etapă de înscriere.
 Vizualizări articol: 781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
70% dintre locurile de la clasele profesionale, ocupate din prima etapă de înscriere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei