Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mai 2012 - Anul XVII, nr. 120 (5025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Târgul liceelor

27 de şcoli din judeţ şi-au prezentat oferta educaţională pentru anul şcolar viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liceele din municipiul Suceava, dar şi unităţi de învăţământ liceal din judeţ au venit ieri la Iulius Mall pentru a-şi prezenta oferta educaţională pentru anul şcolar viitor. 27 de unităţi de învăţământ au venit la cea de-a 13-a ediţie a Târgului Ofertelor Educaţionale, eveniment organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, Inspectoratul Şcolar şi Iulius Mall Suceava.

Liceele au venit la târg cu ce au mai bun. Fiecare şcoală prezentă la eveniment a căutat să îşi facă cunoscută oferta educaţională pentru anul viitor într-un mod cât mai original şi atractiv.

Astfel, elevii de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava l-au adus la târg pe însuşi domnitorul Moldovei, împreună cu doamna lui. La standul colegiului, Ştefan cel Mare, în haine festive şi cu coroana de domnitor pe cap, îşi aştepta oaspeţii pentru a le prezenta locurile şi specializările pe care prestigiosul liceu le are pentru anul şcolar viitor.

Toate standurile liceelor prezente la târg au fost atractive, decorate cu diplome, premii şi distincţii obţinute de elevi de-a lungul timpului, cu prezentări video şi PowerPoint ale şcolii, cu pliante cu oferte şi cu elevi şi profesori care stăteau de vorbă cu oricine era interesat de oferta prezentată. Sute de viitori liceeni au trecut pragul Târgului Ofertelor Educaţionale, majoritatea dintre ei fiind în căutarea celui mai potrivit loc la liceu, puţini fiind cei care ştiau deja unde vor să înveţe mai departe. „Vreau să urmez ceva pe profil real, matematică sau informatică, însă nu sunt încă foarte decisă unde să merg, la ce liceu”, a spus Ancuţa Ailincăi.

 

Peste 8.000 de locuri de admitere în clasa a IX-a

Liceele din judeţul Suceava pun la dispoziţia absolvenţilor de clasa a VIII-a din acest an 276 de clase a IX-a la cursurile de zi, ceea ce înseamnă aproximativ 8.200 de locuri de admitere. Acestora li se adaugă două clase de seral şi 11 clase la frecvenţă redusă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman, a declarat că „anul acesta în judeţ vom avea aproximativ 7.000 de absolvenţi de şcoală generală”.

O noutate pentru noul an şcolar sunt cele 42 de clase de şcoală profesională din judeţ, clase care se adresează însă absolvenţilor de clasa a IX-a. În afară de faptul că elevii care optează pentru aceste şcoli profesionale vor învăţa o meserie şi vor primi o diplomă recunoscută în Uniunea Europeană, cursanţii de la acest ciclu de învăţământ vor primi şi o bursă lunară de 200 de lei. La ora actuală, înscrierile pentru şcoala profesională sunt în curs. 

În afară de şcolile de stat, la târgul de ieri au fost prezente şi patru licee particulare din judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 27 de şcoli din judeţ şi-au prezentat oferta educaţională pentru anul şcolar viitor.
 Vizualizări articol: 811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
27 de şcoli din judeţ şi-au prezentat oferta educaţională pentru anul şcolar viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei