Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mai 2012 - Anul XVII, nr. 108 (5013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salvamont

Trasee închise şi nerecomandate în munţii judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul Public Salvamont Suceava anunţă că vremea în munţii din judeţ este frumoasă, dar nu sunt excluse variaţiile de temperatură şi ploile la final de săptămână.

Salvamontiştii recomandă turiştilor să se informeze corect asupra traseului, să îl abordeze matinal, să anunţe salvamontiştilor deplasarea grupurilor sau începătorilor şi să nu consume alcool în timpul deplasării pe munte.

Potrivit precizărilor făcute de şeful serviciului, Voicu Raia, accesul auto pe Rarău este posibil integral prin Pojorâta şi Chiril, iar pe ruta Izvorul Alb-Rarău se poate urca numai cu autovehicule cu tracţiune integrală. În Giumalău se poate urca pe primii patru km ai drumului Rusca-Giumalău cu mijloace auto. În zona Rarău-Giumalău, salvamontiştii au declarat închise traseele “marcaj triunghi galben - Valea Seacă – Poiana Sihăstriei”, “marcaj banda galbenă – Rusca – cab. Giumalău – Valea Putnei” şi ”marcaj banda albastră - Vatra Dornei – Obcina Mică”.

Totodată, salvamontiştii avertizează că, din cauza zăpezii şi a unor obstacole, sunt nerecomandate în Călimani traseele “marcaj cerc roşu, între Neagra Şarului şi Călimaniul Cerbului”, “marcaj bandă roşie, între Călimaniul Cerbului şi Păltiniş”, “marcaj cerc albastru, între Gura Haitii şi Călimaniul Cerbului” şi au precizat că între Monumentul de Gruiu şi Piciorul Bistriciorului mai există porţiuni cu zăpadă.

Şeful salvamontiştilor a declarat: “Pentru <Gura Haitii – 12 Apostoli> recomandăm traseul tematic, care are punctul de plecare la un km amonte de vechiul traseu, unde este şi punctul de plecare al traseului marcat cu cruce albastră, <Gura Haitii – Pietrele Roşii>. Porţiunea finală a traseului tematic coincide cu cea a vechiului traseu, marcat cu punct albastru. Recomandăm acest traseu tematic, întrucât la intrarea pe vechiului traseu se află o carieră în funcţiune, periclitând siguranţa turiştilor, iar marcajele sunt puţine şi deteriorate până la intrarea în pădure.Marcajul cu punctul albastru de la 12 Apostoli spre Poiana Negrii a fost modificat, vechiul traseu fiind închis, iar noul marcaj se duce în paralel cu marcajul cerc roşu, până la schitul 12 Apostoli, după care coboară spre Poiana Negri, pe drumul de acces spre schit.Drumul de acces la schitul 12 Apostoli, dinspre Poiana Negrii, este deschis”.

Serviciul sucevean a mai anunţat şi pentru doritorii de deplasare în masivul Suhard că acolo pot avea dificultăţi pe o distanţă de doi km între vf. Omu şi Fărăoane.

În ce priveşte traseele de escaladă din zona Rarău-Pietrele Doamnei, şeful salvamontiştilor a comunicat că acestea pot fi abordate la acest sfârşit de săptămână, dacă vremea nu suferă brusc modificări periculoase.

Informaţii despre trasee pot fi obţinute la telefoanele0745/313052 şi 0salvamont, dar şi prin accesarea de pe telefonul mobil a versiunii speciale a site-ului Dispeceratului Naţional Salvamont, m.0salvamont.org.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trasee închise şi nerecomandate în munţii judeţului.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trasee închise şi nerecomandate în munţii judeţului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SCRISOARE DESCHISA trimis de
(12 mai 2012, 23:20:42
DRAGA SALVAMONT,
NOI SOIMANII DE MUNTE ORIGINALI,AM CUTREIERAT MUNTII NOSTRI INCA DIN CELE MAI VECHI TIMPURI,FARA INDICATII DIN PARTEA NIMANUI.
,,ROBII'' PE CARE II AVETI IN DOTARE[DIN REGAT] NU AU DE UNDE SA STIE CE SURPRIZE NE OFERA MUNTELE.
CAND VA VENI VREMEA JAFULUI SILVIC SAU A ,,NEUTRALIZARII SUBST .TOXICE,SPERAM SA FITI PE POZITIE,CU DATE INCLUSIV DESPRE DISPARITIA UNOR PESTERI SI ARII PROTEJATE.
PERSONAL VA DORESC ,,SUCCESURI'' INSA SURPRIZELE VOR FI DESTUL DE MARI.CE STITI DESPREE FONDURILE PTR MEDIU,DIN 2007-REGIUNEA NORD-EST?????????????
SAU VA INTERVENI ROTARY CLUB-CA SI IN CAZUL ,,GEMACU''SI ,,PREZUMTIVII'' VOR SCAPA????
2.   INDEMN TOVARASESC trimis de
(12 mai 2012, 23:23:12
HEY,DOM SUBPREFECT,A SOSIT MOMENTUL MISCARII!!!!
[DIN MONITORIZAREA RECIPROCA]

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei