Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 apr 2012 - Anul XVII, nr. 93 (4998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici DSP

Peste 10.300 de suceveni, bolnavi de ulcer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Peste 10.300 de suceveni sunt bolnavi de ulcer, arată statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, numărul persoanelor cu această afecţiune fiind totuşi în scădere.

Datele contabilizate de această instituţie arată că, în primele două luni ale anului, numărul persoanelor suferinde de ulcer era de 10.327, faţă de 10.551 în aceeaşi perioadă a anului trecut. În  ianuarie şi februarie 2012, din cauza acestei afecţiuni nu a decedat nici o persoană, spre deosebire de acelaşi interval din 2011, când a fost înregistrat un deces.

Potrivit medicilor, ulcerul apare la orice vârstă, dar incidenţa maximă este la tineri.

Schimbarea alimentaţiei acutizează simptomele bolii, iar odată cu venirea primăverii această afecţiune a stomacului recidivează, o cauză fiind adesea consumul mai mare de crudităţi, care cresc aciditatea gastrică.

 

Factori de risc în apariţia ulcerului

Medicii nu pot aprecia cu exactitate cu cât creşte în această perioadă numărul bolnavilor, însă au constatat că ameţelile, greaţa, balonările, durerile şi arsurile stomacale sunt mai frecvente primăvara.

Principalul vinovat de apariţia ulcerului este bacteria Helicobacter Pylori, care lezează ţesuturile stomacului. Totuşi, riscurile de a deveni ţinta unei asemenea boli se amplifică dacă există antecedente de ulcer în familie, alimentaţia este haotică, se consumă frecvent cafea, ceai, răcoritoare pe bază de cafeină sau se fumează multe ţigări.

Alţi factori de risc sunt reprezentaţi de consumul frecvent de alimente condimentate (ardei iute, boia, piper, muştar), desfăşurarea de activităţi fizice şi psihice solicitante, odihnă insuficientă (nu se dorm minimum opt ore pe noapte), imunitate scăzută care predispune organismul la răceli şi infecţii.

 

Cum poate fi prevenit ulcerul

Pentru a preveni apariţia sau agravarea bolilor de stomac în acest sezon medicii recomandă evitarea abuzurilor alimentare, de alcool, cafea, tutun sau medicamente. Printre alimentele interzise persoanelor care suferă de ulcer se regăsesc condimentele, afumăturile, prăjelile, alimentele sărate, brânzeturile fermentate şi fructele acide.

Legumele precum ceapa, usturoiul, castraveţii, varza, ardeiul, conopida, ţelina, ridichile, fasolea şi mazărea sunt de asemenea contraindicate. Băuturile reci sau prea fierbinţi, precum şi cele carbogazoase sunt şi ele interzise.
Ulcerul este definit ca fiind o leziune a suprafeţei tractului digestiv. În cazul în care tratamentul nu se instituie la timp, această leziune are tendinţa de a se adânci în profunzimea mucoasei gastrice, declanşând craterul ulceros. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 10.300 de suceveni, bolnavi de ulcer.
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 10.300 de suceveni, bolnavi de ulcer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   APA INFESTATA DIN TOATA BUCOVINA CU HPILORY trimis de
(23 apr 2012, 11:39:11
DE CE NU SE SPUNE ADEVARUL IMBOLNAVIRII POPULTIEI DE ULCER?????????? DATORITA APEI INFESTATE CU HELICOBACTER PILORY POPULATIA ESTE BOLNAVA..EXISTA INTERNET.STUDIATI,CERCETATI,DE LUATI O MOSTRA DIN APA DE DOMICILIU SI MERGETI CU EA LA ANALIZA....CAPUSE,E COLI,HELICOBACTER, PESTICIDE,EURI,CE MAI URMEAZA SA NE TERMINATI ODATA CONFORM INTELEGERII CU UE??????????????????
2.   Si 20300 de suceveni morti de foame zi de zi trimis de
(23 apr 2012, 23:10:33
10300 cu ulcer si 20300 cu foamea in glanda...vrem tratamente...cine ede vina..?va zic eu: generatia de 45-60 de ani ca astia l-au omorat pe ceasescu..ei au trait bine si copii lor da-i in ☭  mea..sa se chinuie..cam asa sta treaba..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei