Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2012 - Anul XVII, nr. 77 (4982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Manifestare

Socrul preşedintelui Traian Băsescu a lipsit de la întâlnirea anuală a celor mai bătrâni jandarmi ai Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nelipsit în ultimii ani de la întâlnirea anuală a celor mai vârstnici jandarmi, Gheorghe Andruşca (93 de ani), socrul preşedintelui Traian Băsescu, nu a putut ajunge sâmbătă la „Ziua Veteranilor Unităţii” organizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Suceava.
Bătrânul jandarm a trebuit să-şi ia adio de la femeia care i-a fost alături aproape 70 de ani, Aurora Andruşca (83 de ani), şi care a decedat la sfârşitul săptămânii trecute.
În lipsa acestuia, manifestarea a fost organizată la sediul Jandarmeriei Suceava şi au participat cadre militare în rezervă, veterani jandarmi ai inspectoratului şi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.     
Activităţile au debutat cu intonarea Imnului Naţional şi oficierea unui Te Deum în memoria jandarmilor căzuţi la datorie, după care au fost prezentate alocuţiuni privind însemnătatea evenimentului şi aniversarea a 162 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.
Jandarmii cu părul alb au vizitat sediul IJJ Suceava, baza de pregătire fizică şi psihologică a inspectoratului, după care au asistat la un exerciţiu demonstrativ cu câinii de serviciu, au vizionat o expoziţie cu exponate ale unor jandarmi în activitate (numismatică, artă fotografică şi machete de mijloace de transport), iar la final au primit diplome de onoare.
Socrul preşedintelui, fost jandarm, actualmente maior în rezervă, este unul dintre cei mai bătrâni jandarmi ai Sucevei şi, în ciuda vârstei înaintate, îşi aduce aminte cu exactitate cum l-au prins evenimentele celui de-al Doilea Război Mondial în şcoala de subofiţeri jandarmi de la Drăgăşani.
„Când a început războiul, eram în dormitor şi ar fi trebuit să plecăm în permisie. Comandantul şcolii nu ne-a mai lăsat şi ne-a spus că, din moment în moment, începe războiul, iar el voia să ne aibă sub mână. În ziua de 21 iunie, la ora cinci şi jumătate, la aparatul de radio am auzit proclamaţia generalului Antonescu: <Ostaşi, treceţi Prutul şi distrugeţi fiara comunistă>. În acel moment, secretarul companiei a II-a m-a prins din spate şi mi-a spus: <Andruşca, la magazia de armament!>”, povestea bătrânul jandarm la una dintre precedentele întâlniri cu ocazia „Zilei Veteranilor”.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Socrul preşedintelui Traian Băsescu a lipsit de la întâlnirea anuală a celor mai bătrâni jandarmi ai Sucevei.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Socrul preşedintelui Traian Băsescu a lipsit de la întâlnirea anuală a celor mai bătrâni jandarmi ai Sucevei2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei