Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2012 - Anul XVII, nr. 77 (4982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un altfel de orar

Excursii, concursuri şi olimpiade, în locul orelor de curs, în această săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna aceasta debutează în unităţile de învăţământ din judeţ cu o altfel de şcoală, timp în care elevii nu vor mai face orele de curs obişnuite, ci vor participa la olimpiade, concursuri şi competiţii, vor merge în excursii sau vor organiza acţiuni educative.

Fiecare unitate de învăţământ din Suceava şi-a făcut un program pentru săptămâna aceasta, iar directorii de şcoli spun că elevii vor avea parte de un program încărcat, cu caracter şcolar, dar şi extraşcolar.

Pentru prima oară în sistemul de învăţământ românesc, de astăzi şi până pe 6 aprilie, în şcoli se va derula programul ministerial „Şcoala altfel”, timp în care cursurile elevilor vor fi înlocuite cu concursuri, olimpiade, excursii şi acţiuni educative unde sunt invitaţi reprezentanţi ai diferitelor instituţii.

Inspectorul şcolar general al IŞJ Suceava, Cristian Cuciurean, a declarat că „Programul <Şcoala altfel> propune preşcolarilor, elevilor şi cadrelor didactice un nou concept de şcoală în care se vor desfăşura activităţi culturale, tehnico-ştiinţifice, sportive şi activităţi specifice noilor educaţii, cum ar fi educaţie pentru cetăţenie democratică, pentru promovarea valorilor umanitare, educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos, educaţie ecologică, educaţie rutieră, educaţie pentru securitatea personală şi situaţii de urgenţă”.

Activităţile din şcoli vor fi variate, plecând de la ateliere de teatru, dans, muzică, arte plastice, educaţie media şi cinematografică, competiţii organizate la nivelul şcolii, localităţii, judeţului, activităţi de voluntariat sau de interes comunitar, campanii, proiecte comunitare, de responsabilitate socială, parteneriate şi schimburi de experienţă, vizite şi excursii de studii.

 

Olimpiade naţionale la Suceava, în săptămâna „altfel”

Inspectoratul Şcolar Suceava coordonează desfăşurarea etapelor naţionale ale olimpiadelor şcolare şi etapele judeţene ale concursurilor naţionale şcolare şi extraşcolare: Concursul naţional „Sanitarii pricepuţi” – etape zonale, Concursul naţional „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă” - etapa judeţeană, Concursul naţional de folclor – etapele zonale şi judeţeană, Olimpiada meşteşugurilor artistice – etapa judeţeană, Concursul naţional „Educaţie globală”, Concursul de proiecte de promovare a lecturii „Avem carte!” – etapa judeţeană.

Totodată, se vor desfăşura proiecte interjudeţene, cum ar fi „Vremuri de altădată” – Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Concursul interjudeţean „Sărbătoarea Învierii – spiritualitate şi tradiţii prin ochi de copil” - Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului.

„În vederea planificării şi organizării activităţilor din <Şcoala altfel>, în judeţul Suceava s-au organizat schimburi de experienţă cu coordonatorii de programe şi proiecte educative în toate zonele judeţului, cu tema <Educaţia altfel> la şcolile din Poiana Stampei, Păltinoasa, Sadova, Todireşti, Horodnic de Sus şi Drăguşeni şi Clubul Copiilor Vatra Dornei, în care s-au desfăşurat ateliere metodice, sesiuni de formare, managementul activităţilor extracurriculare şi extraşcolare”, a mai declarat Cristian Cuciurean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Excursii, concursuri şi olimpiade, în locul orelor de curs, în această săptămână.
 Vizualizări articol: 1287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Excursii, concursuri şi olimpiade, în locul orelor de curs, în această săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei