Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2012 - Anul XVII, nr. 77 (4982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încă un sucevean înşelat

Aproape 1.900 de lei, furaţi din apartamentul unui bătrân de un fals comerciant ambulant

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce la începutul săptămânii trecute un fals angajat al E.ON a furat aproape 1.300 de lei din apartamentul unei sucevence în care a intrat sub pretextul că trebuie să citească contorul, un bărbat din municipiul Suceava a reclamat, sâmbătă, la poliţie că i-au fost sustrase economiile din apartament de către o aşa-zisă angajată a Carrefour.

Nicolai B., în vârstă de 76 de ani, le-a spus poliţiştilor că vineri, în jurul prânzului, s-a trezit la uşă cu o femeie, care s-a recomandat a fi angajată a Carrefour şi i-a oferit gratuit, chipurile la promoţie, mai multe produse de curăţenie. Încântat de ofertă, septuagenarul nu a stat tot timpul cu ochii pe necunoscuta care i-a intrat în apartamentul de pe strada Tineretului, iar într-un moment de neatenţie femeia l-a „curăţat” de 1.847 de lei.

Banii erau într-un dulap, iar bătrânul a observat lipsa acestora a doua zi, când s-a dus direct la poliţie.

Având în vedere faptul că înşelăciunile de acest gen s-au înmulţit, poliţiştii din cadrul departamentului de prevenire şi agenţii de proximitate vor posta în cutiile poştale din oraşele şi municipiile judeţului scrisori de informare, conţinând recomandări preventive, dar şi prezentarea pe scurt a unor cazuri concrete în care sucevenii au fost înşelaţi de falşi comercianţi ambulanţi ori prestatori de servicii.

 

Scenariile escrocilor

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, a recomandat cetăţenilor să manifeste atenţie şi să anunţe poliţia prin 112 în situaţiile în care persoane dubioase le propun sau le solicită să le vândă diverse produse (detergenţi, veselă, electrocasnice), prezentându-se ca agenţi comerciali, să verifice apometrele sau alte sisteme casnice, recomandându-se ca ingineri metrologi sau personal specializat în acest domeniu, să acorde sprijin în întocmirea unor documente în vederea realizării dosarelor pentru Casa Judeţeană de Pensii sau alte instituţii publice şi private, să încaseze contravaloarea cheltuielilor pentru utilităţi sau alte sume reprezentând diverse comisioane ori să execute lucrări de dezinsecţie sau alte lucrări casnice fără a avea autorizare în acest sens.

De asemenea, atrage atenţia inspectorul principal Epureanu, sucevenii trebuie să refuze oferta valutiştilor de stradă care vin cu un curs aparent mai avantajos, întrucât au existat numeroase situaţii cu oameni înşelaţi în astfel de situaţii.

Foarte multe înşelăciuni, avertizează poliţia, au fost comise şi prin sms-uri pe telefoane mobile, cu privire la diverse câştiguri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1.900 de lei, furaţi din apartamentul unui bătrân de un fals comerciant ambulant.
 Vizualizări articol: 1079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Aproape 1.900 de lei, furaţi din apartamentul unui bătrân de un fals comerciant ambulant3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei