Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mar 2012 - Anul XVII, nr. 76 (4981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Posturi blocate

Medici împrumutaţi cu ziua, la Centrul de Transfuzii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţie mai puţin obişnuită la Centrul Judeţean de Transfuzie Sangvină (CJTS) Suceava unde, din cauza deficitului de personal, conducerea unităţii a ajuns să împrumute medici de la spitalele şi cabinetele din judeţ pentru a nu-şi întrerupe activitatea în zilele în care singurul medic al unităţii, directorul Maria Pilat, lipseşte de la serviciu. Dacă n-ar recurge la această soluţie de compromis, Centrul de Transfuzii Suceava ar trebui să-şi închidă porţile pentru donatori atunci când managerul Maria Pilat pleacă în concediu sau în delegaţii.

Maria Pilat a declarat: „Posturile sunt blocate şi nu putem face angajări. Când lipsesc din localitate rog un coleg de la o altă unitate sanitară să-mi ţină locul. Altfel, nu ar avea cine să consulte donatorii şi să lucreze probele de sânge. Când ştiu că plec fac un stoc de sânge suficient, dar uneori acest lucru nu este posibil. Activitatea de recoltare ar trebui suspendată până la întoarcerea mea dacă n-aş împrumuta medici de la spitalele sau cabinetele din judeţ”.

 

Patru angajaţi disponibilizaţi în august 2010

Pentru a supravieţui în condiţiile unei lipse acute de fonduri, unitatea a renunţat în august 2010 la patru angajaţi, reducând la 26 numărul salariaţilor care şi înainte de această restructurare erau insuficienţi. Centrul de Transfuzii ar mai avea nevoie de cel puţin un medic pentru asigurarea continuităţii în activitatea de recoltare.

Maria Pilat a precizat: „Salariile sunt mici, iar tichete de masă nu am avut niciodată. Munca nu este uşoară şi, în aceste condiţii, medicii nu sunt interesaţi. Acum avem un rezident, dar nu ne garantează nimeni că, după doi ani, când va termina, nu se răzgândeşte şi nu pleacă să lucreze în altă parte”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medici împrumutaţi cu ziua, la Centrul de Transfuzii.
 Vizualizări articol: 1118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Medici împrumutaţi cu ziua, la Centrul de Transfuzii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei