Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mar 2012 - Anul XVII, nr. 60 (4965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect

Elevi şi profesori de la Colegiul „Samuil Isopescul”, la un seminar internaţional în Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” din Suceava au participat la începutul acestei luni la seminarul internaţional intitulat „Global, Regional or Local - WHATEVER – part III - Politicians, it's your turn!”, găzduit de Academia „Europa” din Otzenhausen, Germania.

Seminarul face parte din Proiectul „Tineret în Acţiune”, la acest proiect participând elevi şi profesori de la liceele din Nidda (Germania), Modica (Italia), Helsinki (Finlanda) şi Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” din Suceava. Echipa română a fost formată din 13 elevi, conduşi şi îndrumaţi de prof. Michaella Melinte, directoarea liceului, şi de prof. Tiberiu Ambrozie.

Seminarul a cuprins activităţi cu tematică complexă şi variată, de la analiza valorilor europene în contextul dezvoltării durabile şi analiza raportului dintre creşterea populaţiei, consum şi consecinţele ecologice ale acestora, până la studiul instituţiilor Uniunii Europene şi rolul acestora. O parte importantă a seminarului l-a reprezentat deplasarea la Bruxelles în vederea cunoaşterii instituţiilor europene.

Activitatea de la Parlamentul European a vizat: vizitarea Parlamentarium-ului, muzeul Uniunii Europene, deschis în anul 2011 şi o dezbatere la Parlamentul European, cu europarlamentarii Petru Luhan (România), Jo Leinen (Germania), Gianni Pitela (Italia), Sirpa Pietikäinen şi Satu Hassi (Finlanda), pe tematica cunoaşterii instituţiilor europene, dar şi a dezvoltării durabile şi a conservării resurselor mediului. Participanţii la seminar s-au întâlnit cu europarlamentarul Petru Luhan, cu care au discutat despre posibilitatea dezvoltării culturilor ecologice în România, despre utilizarea energiilor regenerabile la noi în ţară, dar şi despre planurile naţionale de energie nucleară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi şi profesori de la Colegiul „Samuil Isopescul”, la un seminar internaţional în Germania.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi şi profesori de la Colegiul „Samuil Isopescul”, la un seminar internaţional în Germania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei