Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mar 2012 - Anul XVII, nr. 51 (4956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie clarificată

Elevii au liber să circule cu abonamentele lor şi în zilele de duminică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de săptămâna aceasta, elevii şi studenţii din municipiul Suceava vor putea circula cu autobuzele şi microbuzele TPL şi în zilele de duminică, fără a mai fi nevoiţi să cumpere bilete de călătorie.
Acest lucru a devenit posibil ca urmare a discuţiilor purtate în Consiliul Local Suceava pe această temă, liberalul Corneliu Vornicu fiind cel care a insistat ca abonamentele speciale pentru elevi şi studenţi, în valoare de 15 lei, să fie valabile şi în zilele de duminică.
Această solicitare a fost făcută după ce numeroşi părinţi şi elevi s-au arătat nemulţumiţi de faptul că abonamentele eliberate în luna februarie nu erau valabile şi în zilele de duminică, ca urmare a unei decizii a conducerii TPL.
Directorul TPL, Darie Romaniuc, a explicat că a luat această decizie deoarece în zilele de duminică nu au loc cursuri sau alte activităţi care au legătură cu şcoala, astfel încât, din biletele cumpărate de tinerii care circulă duminica, mai recuperează din pierderea pe care o are acordând o subvenţie de 30 de lei la fiecare abonament lunar cumpărat de un elev sau un student.
Preţul normal al unui abonament TPL este de 60 de lei, în vreme ce elevii şi studenţii plătesc doar 15 lei, în vreme ce alţi 15 lei sunt acordaţi ca subvenţie de la bugetul local al Sucevei.
Cum primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că este de acord ca abonamentele speciale pentru elevi să fie valabile tot anul calendaristic, inclusiv duminicile, iar Consiliul Local a adoptat proiectul de hotărâre sub această formă, conducerea TPL Suceava a fost nevoită în cele din urmă să pună în aplicare decizia luată, chiar dacă o consideră una foarte păguboasă, pierderile estimate prin aplicarea ei fiind de minim 200.000 de lei pe an.

 

Textul de pe spatele abonamentelor, fără nici o valoare

Chiar dacă de miercuri au fost puse la vânzare noile abonamente speciale pentru elevi şi studenţi, valabile pentru luna martie, pe spatele acestora mai există încă textul “abonamentele nu sunt valabile duminica”.
Directorul TPL, Darie Romaniuc, a spus că textul respectiv nu mai are nici o valoare începând de duminica aceasta, când elevii vor putea circula cu abonamentele lor, fără să li se mai ceară să plătească bilet.
“Când am comandat la tipografie abonamentele speciale pentru elevi şi studenţi am luat din prima 12.000 de abonamente. Dintre acestea, după prima lună, ne-au mai rămas cam 7.000 de bucăţi, pe care nu le vom termina luna aceasta, încât şi o parte din abonamentele pe care le vom vinde în luna aprilie vor avea pe spate respectivul avertisment. Important este că taxatoarele din autobuze nu vor mai cere celor care prezintă abonamente speciale să achite contravaloarea călătoriei în zilele de duminică”, a explicat directorul TPL.
Lunar, aproximativ 4.800 de elevi şi studenţi din Suceava beneficiază de abonamente cu preţ special la transportul în comun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii au liber să circule cu abonamentele lor şi în zilele de duminică.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Elevii au liber să circule cu abonamentele lor şi în zilele de duminică4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei