Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2012 - Anul XVII, nr. 35 (4940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Executarea silită, soluţia la care va apela Primăria Suceava pentru recuperarea datoriilor la blocurile reabilitate termic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană va executa silit o serie de asociaţii de proprietari în cadrul cărora au fost efectuate lucrări de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe, fără ca partea de cofinanţare a locatarilor să fie plătită integral nici după aproape doi ani de la finalizarea lucrărilor.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a explicat că aceasta este ultima soluţie rămasă, după ce toate încercările de rezolvare a acestei situaţii pe cale amiabilă au eşuat: “Nu avem cum demara o nouă etapă de reabilitare termică a blocurilor din Suceava pe fonduri guvernamentale până când nu încheiem cea derulată în 2010. Numai că, încă din programul guvernamental trecut, mai avem de recuperat nişte bani de la asociaţiile de proprietari. Deşi sunt nişte sume modice, de vreo 200 de milioane de lei vechi în total, Primăria va executa aceste asociaţii de proprietari, pentru că noi suntem contractanţii şi avem contracte încheiate cu constructorii, care vin pe capul nostru”.

Conform Ordonanţei de Guvern 18/2009, 50% din banii necesari anvelopării termice erau asiguraţi de la bugetul de stat, cu 30% contribuia municipalitatea, în vreme ce cota de participare a proprietarilor era de 20%.

Numai că după ce au fost finalizate lucrările, o parte dintre proprietari au refuzat să mai plătească sumele pentru care au semnat, pe motiv că nu sunt mulţumiţi de calitatea lucrărilor efectuate.

„M-am săturat de câte ori am făcut acte de mediere între constructori şi asociaţiile de proprietari. Constructorii spun că au realizat în totalitate proiectul, cei de la asociaţii susţin că mai este de executat ceva la terasă, cei dintâi revin reclamând că nu fost lăsaţi să intre pe terasă şi ne tot învârtim în cerc”, a declarat Ion Lungu.

Pentru a putea accesa anul acesta fonduri guvernamentale pentru reabilitarea termică a 3.500 de locuinţe, Primăria Suceava va achita firmelor de construcţii banii datoraţi de proprietari, urmând să recupereze sumele respective de la asociaţiile de proprietari, prin executare silită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Executarea silită, soluţia la care va apela Primăria Suceava pentru recuperarea datoriilor la blocurile reabilitate termic.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Executarea silită, soluţia la care va apela Primăria Suceava pentru recuperarea datoriilor la blocurile reabilitate termic5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei