Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2012 - Anul XVII, nr. 20 (4925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plan de şcolarizare

Peste 4.500 de clase în unităţile de învăţământ sucevene, pentru anul şcolar viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava (IŞJ) a aprobat planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2012-2013 şi, potrivit datelor transmise de către şeful instituţiei, Petru Carcalete, „în anul viitor vor funcţiona peste 4.500 de grupe şi clase, pe toate nivelurile de şcolarizare”.
Astfel, pentru învăţământul preşcolar au fost propuse 915 grupe cu 19.907 copii, faţă de anul curent, în care au fost aprobate şi funcţionează 983 de grupe, cu 24.055 de copii. „Avem ceva mai puţine grupe din cauza faptului că o parte se vor înscrie la clasa pregătitoare”, a explicat şeful IŞJ Suceava.
Acesta a spus că în învăţământul primar, având în vedere înfiinţarea clasei pregătitoare şi a clasei I în condiţiile noii Legi a educaţiei, au fost propuse 1.842 de clase, cu 39.915 elevi, „Special pentru clasa pregătitoare au fost propuse, conform estimărilor, 277 de clase pentru 5.237 de elevi, având în vedere funcţionarea cu o medie de 18 elevi pe clasă. În clasa I, 354 de clase vor acoperi necesarul frecventării de către 6.607 elevi”, a precizat Petru Carcalete.
În privinţa gimnaziului, şeful IŞJ Suceava a spus că „vor fi 1.499 de clase, cu 32.551 de elevi. Efectivele pentru clasa a V-a estimează un număr de 8.209 elevi, iar pentru clasa a VIII-a, 7.638 de elevi.
În învăţământul liceal de stat, pentru toate filierele, au fost incluse pe profiluri şi specializări, la propunerea unităţilor şcolare, 276 de clase cu 7.728 elevi.
În următorul an şcolar, trei licee vor avea specializări noi în urma evaluării Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar -ARACIP. Şeful IŞJ Suceava a spus că „este vorba Colegiul Economic <Dimitrie Cantemir> Suceava, cu specializarea Estetică şi igiena corpului omenesc, Colegiul Tehnic <Samuil Isopescul> Suceava, cu specializările Filologie şi Ştiinţe sociale, şi Colegiul Tehnic <Al. I.Cuza> Suceava, cu specializarea Servicii”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 4.500 de clase în unităţile de învăţământ sucevene, pentru anul şcolar viitor.
 Vizualizări articol: 1030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 4.500 de clase în unităţile de învăţământ sucevene, pentru anul şcolar viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei