Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2012 - Anul XVII, nr. 20 (4925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nota de plată

Încă un dosar penal în scandalul fostului restaurant „La Fitze”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ras de aproape patru ani de pe harta localurilor cu ştaif din municipiul Suceava, restaurantul “La Fitze”, care a funcţionat pe actualul amplasament al restaurantului “Catalan”, a rămas cu o “notă” de plată neachitată, care i se impută acum celui care a oferit spre închiriere spaţiul respectiv, John Jim Hreniuc, cetăţean cu dublă cetăţenie, româno-americană. Respectivul este cercetat într-un dosar înregistrat la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, fiind acuzat că nu a plătit impozitele din chiriile de mii de euro pe care le încasa de la patronul restaurantului “La Fitze”, Viorel Aelenei, şi o firmă de asigurări care avea un spaţiu în acelaşi imobil de pe strada Vasile Bumbac nr. 3.
Potrivit unor surse judiciare, poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au cerut recent Gărzii Financiare să constate valoarea prejudiciului din acest dosar, pentru a putea începe urmărirea penală împotriva lui John Jim Hreniuc pentru evaziune fiscală.

 

Scandalul „La Fitze”
      
În perioada 2006-2008, în centrul Sucevei, peste drum de Prefectură, era ridicat  unul dintre cele mai frecventate localuri din acele vremuri, „La Fitze”, restaurant care a ajuns subiect de scandal pe prima pagină a ziarelor din cauza neînţelegerilor dintre proprietarul acestuia, Viorel Aelenei, şi cel de la care acesta a închiriat imobilul şi terenul pe care şi-a construit afacerea. Acesta din urmă, John Jim Hreniuc, a solicitat rezilierea contractului de închiriere din cauza unor neînţelegeri financiare dintre el şi Aelenei, trimiţându-i acestuia notificări prin care îi cerea să elibereze spaţiul.
Scandalul a culminat în luna noiembrie a anului 2008, când John Jim Hreniuc a adus o rabă de balast, pe care a răsturnat-o în faţa uşii de la intrarea în restaurantul „La Fitze”.
Câteva zile mai târziu, Aelenei şi-a demontat terasa acoperită pe care a construit-o integral din banii săi, şi-a luat bunurile care îi aparţineau şi, credea el, a încheiat astfel socotelile cu respectiva locaţie, deschizând ulterior restaurantul “Padrino”.
John Jim Hreniuc, însă, a făcut la vremea respectivă plângere penală împotriva lui Aelenei, acuzându-l de distrugere, violare de domiciliu şi loviri sau alte violenţe.
Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, iar procurorul de caz a dat, la finalizarea anchetei, soluţie de neîncepere a urmăririi penale faţă de Viorel Aelenei.
Hreniuc nu s-a mulţumit cu această decizie şi a contestat-o în instanţă, dosarul fiind retrimis la Parchet.
Pe 22 decembrie 2011, procurorul care a preluat de această dată dosarul a concluzionat că Aelenei nu poate fi acuzat de nici o infracţiune, respingând astfel acuzaţiile lui Hreniuc, care se constituise parte civilă, solicitând prejudicii de 155.000 de euro.
Între timp, roata s-a întors şi Garda Financiară a descoperit că nu s-au plătit impozite timp de trei ani pentru contractele de închiriere pe care John Jim Hreniuc le avea cu societatea lui Aelenei şi cu o firmă de asigurări care avea un spaţiu tot în imobilul de pe Vasile Bumbac nr. 3.
„Scandalul dintre noi a pornit de la faptul că nu am acceptat mărirea succesivă a chiriei, de la 3.000 de euro pe lună, iniţial, la 4.000, 5.000 de euro şi urma 6.000 de euro. El a făcut un contract cu o altă firmă, în vreme ce investiţia îmi aparţinea mie în totalitate, şi a avut pretenţia să-i las construcţia lui şi să plec liniştit. Sătul de toate şicanele pe care mi le-a făcut, am decis să demontez respectivul restaurant (n.r. – „La Fitze”). Am dat zeci de pagini de declaraţii şi am adus foarte multe documente pentru a-mi proba nevinovăţia. Iar procurorii mi-au dat dreptate. Acum s-a întors roata. Ştiţi proverbul ăla: Cine sapă groapa altuia...”, a declarat ieri Viorel Aelenei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un dosar penal în scandalul fostului restaurant „La Fitze”.
 Vizualizări articol: 1289 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
Încă un dosar penal în scandalul fostului restaurant „La Fitze”2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ??? trimis de
(26 ian 2012, 12:11:12
D-nul Aelenei, aveti inregistrat in contabilitate lunar aceasta suma de bani ? Au verificat d-nii de la Garda Financiara acest lucru ? Dupa ce ai facut spatele mare pe urma acestui om "John Hreniuc" acum te legi de el.
2.   Fitze trimis de
(26 ian 2012, 14:35:38
deci cel care se batea cu pumnul in piept ca este cel mai cinstit,acest john hreniuc este de fapt un evazionist notoriu,treaba cea mai naspa cred ca ar fi daca va afla IRS ul (fiscul din america) ca a obtinut venituri pe teritoriul altor state si nu le-a declarat,stiut fiind faptul ca cu aia nu prea te joci...
3.   PENTRU COSARO trimis de
(26 ian 2012, 15:32:59
d-nul Cosaro, de ce nu-l intrebati pe Aelenei V. daca are trecute aceste sume de bani in contabilitate? Aelenei a platit la stat totul? Dupa ce vedeti acest lucru si concluzia judecatorilor....abia atunci sa comentati si sa vedeti cine este cu adevarat evazionist. Aelenei V. a vrut sa-l traga pe american in plasa,dar s-ar putea sa pice el !
4.   Pentru cititor trimis de
(26 ian 2012, 16:36:51
d-nul cititor,dvs luati lucrurile invers!din cele citite,rezulta clar ca mister john,nu a platit la stat impozitul aferent sumelor ce le-a incasat de la aelenei si de la o firma de asigurari,timp de 3 ani,cea ce dupa legile romane si in termeni juridici se cheama evaziune fiscala,punct.mai citesc si deduc deasemenea,ca cel care a intins o plasa si a cazut singur in ea este hreniuc!multe succesuri!
5.   Perceptie gresita.... trimis de
(26 ian 2012, 18:32:04
Articolul are un iz de subiectivism. Impotriva respectivei ordonante de neincepere a urmaririi penale s-a formulat plangere la prim-procuror( plangere care nu este inca solutionata) .Ceea ce nu s-a detaliat este ca instanta de judecata a dispus reintoarcerea cauzei la Parchet si inceperea urmaririi penale in acest caz impotriva dnului Ailenei...dar procurorii au ignorat total indicatiile instantei si au dat o slutie proAilenei care cu siguranta nu va ramane asa, deoarece au fost sesizate in acest caz, raportat si la solutia data, CSM-ul si Parchetul General.
In cazul de posibila evaziune...denuntatorul trebuie sa faca dovada platilor catre Hreniuc , altfel.....
6.   Articol si comentariul lui COSARO autor Aelenei trimis de
(26 ian 2012, 19:07:13
Aelenei este urmarit penal pentru distrugerea fostului local Fetze caz care nu este solutionat. De asemeni are procese pentru legarea conductelor de gaz si cabluri de curent fara sa treaca prin contor avand datorii si penalizari de peste zece mii de euro. Aelenei ca razbunare la cateva luni dupa ce a plecat de la Fitze a decis sa dea foc casei. A dus in pod multe hartii si a facut sapte focare separate. Incidentul a fost vazut de catre un vecin si pagubele au fost minore. Intentia a fost sa-l raporteze pe noul chirias ca ar fi vrut sa dea foc sa poata recupera bani de la asigurare. Investigarea a demascat ca acesta nu era asigurat.
7.   !! trimis de
(26 ian 2012, 19:59:08
mai gigel analfabet,tu cine mai esti de scrii toate ineptiile astea pe aici??
8.   Pt. COSARO :)))))))))) trimis de
(26 ian 2012, 21:05:02
Sa plateasca d-nul Aelenei V. pentru toate prejudiciile cauzate statului. Cu ce drept a facut toate cele scrise mai sus de catre " COMENTATOR" ? D-nii care judeca cazul respectiv ,dar si celelalte dosare trebuie sa fie corecti si sa-l puna la plata pe d-nul Aelenei V. care umbla numai cu "cioara vopsita". Intrati pe Just.ro si cautati pe Aelenei V. care are 2 dosare cu cei de la GAZ si cautati pe Hreniuc J. care nu apare .....si asta pt k nu si-a batut joc de statul roman si nu este corupt. Rusine daca este cineva care se lasa influentat si corupt de o pizza. Toate se vor da pe fata intr-o buna zi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei