Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 ian 2012 - Anul XVII, nr. 17 (4922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Turism în Bucovina

Drumarii au uitat să intervină pe drumul Pojorâta – Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Turismul în Bucovina, promovat pe toate canalele posibile, este la mila naturii şi a drumarilor. Recent finalizate, lucrările de modernizare a drumului Pojorâta - Rarău au constituit un motiv de mândrie pentru cei care s-au zbătut să aducă banii necesari investiţiei.
Dar, vorba românească „După noi, potopul!” are acoperire totală în acest caz. Pentru a fi şi practicabil, în special pe timp de iarnă, singurul drum circulabil care îi poate duce pe turişti în masivul Rarău ar avea nevoie şi de ceva atenţie din partea drumarilor.
Că acestora nu le pasă nici cât negru sub unghie de turişti, ne-am convins cu vârf şi îndesat sâmbătă.
Pe la ora 13.00 am încercat să urcăm cu maşina pe şoseaua asfaltată, dar imediat ce am părăsit satul Pojorâta am observat că stratul de zăpadă de pe carosabil creşte cu fiecare metru pe care-l urcam.
Fireşte, pe drum se vedea cu ochiul liber că nu trecuse nici un utilaj de deszăpezire, iar localnicii care munceau în pădure la scos lemnul ne-au şi avertizat că prea mult nu vom reuşi să urcăm cu maşina.
Avertismentul s-a dovedit profeţie, iar la o curbă ceva mai strânsă maşina a început să patineze prinzând şi poleiul de sub zăpadă, iar călătoria cu maşina s-a oprit abrupt.
La vreun kilometru mai în vale, alte cinci maşini, trei dintre ele cu număr de Iaşi, erau trase cuminţi pe dreapta, iar oamenii probabil că şi-au spus că mult mai sigur este să urce la pas până în masivul Rarău.
Aceeaşi singură opţiune au avut-o şi două familii, tot din Iaşi, care au „abandonat” maşina pe marginea drumului şi au plecat pe jos spre vârf pentru a admira Pietrele Doamnei.

 

Autorităţile judeţene acum două luni: „Putem concura cu Poiana Braşov”. Chiar?

Reprezentanţii Direcţiei de Drumuri Judeţene din cadrul Consiliului Judeţean Suceava recunosc că pe drumul Pojorâta - Rarău s-a intervenit doar parţial. Mai exact până la limita localităţii Pojorâta, restul drumului până în masivul Rarău rămânând acoperit cu zăpadă.
Radu Avădanei, director al Direcţiei de Drumuri Judeţene din cadrul Consiliului Judeţean Suceava, ne-a declarat: „Pe drumul respectiv se intervine doar cât ţine localitatea, şi asta pentru că aşa s-a hotărât de către consilierii judeţeni. În rest, se poate interveni doar la cererea expresă a unui agent economic şi, cum sâmbătă nu am avut nici o cerere de acest fel, nu am intervenit”.  
Ironic sau nu, în urmă cu două luni, la inaugurarea lucrărilor de modernizare a acestui drum, autorităţile judeţene se lăudau cu altceva. La acea vreme, oficialităţile prezente la tăierea panglicii inaugurale declarau că zona masivului Rarău „poate concura cu Poiana Braşov, atât din punct de vedere al peisajului, cât şi al accesibilităţii”.
După numai două luni se poate spune că la capitolul accesibilitate am rămas repetenţi.

 

O investiţie de 32,17 milioane de lei

Proiectul de modernizare a drumului Pojorâta – Rarău, pe o lungime de 15,8 km, a avut o valoare totală de 32,17 milioane de lei, din care contribuţia Uniunii Europene a fost de 22,68 milioane de lei, fonduri asigurate prin Programul Operaţional Regional. Investiţia a presupus construcţia a patru poduri, 39 de podeţe şi peste 2,1 kilometri de ziduri de sprijin. În timpul lucrărilor a fost dislocată o cantitate de 450.000 de metri cubi de pământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumarii au uitat să intervină pe drumul Pojorâta – Rarău.
 Vizualizări articol: 1106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Drumarii au uitat să intervină pe drumul Pojorâta – Rarău4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei