Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 dec 2011 - Anul XVI, nr. 306 (4904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prioritate

Aproape 7.000 de apartamente din Suceava ar putea fi reabilitate termic cu fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană va solicita Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului alocarea de fonduri pentru reabilitarea termică a aproape 7.000 de locuinţe. Programul de izolare termică a locuinţelor, căruia i se va da startul anul viitor, cu fonduri europene, gestionate prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, îşi propune să reabiliteze termic aproximativ 250.000 de locuinţe din România, fondurile alocate în acest scop fiind de 360 de milioane de euro.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că atragerea unor sume cât mai mari pentru reabilitarea termică a clădirilor va fi una din priorităţile anului 2012, fiind dispus să aloce din bugetul local o cofinanţare de 3 milioane de lei, pentru ca şi sumele atrase să fie cât mai mari.
“Vom încerca să cerem o sumă cât mai mare. În primă fază avem cam 7.000 de apartamente care ar putea intra în acest program de reabilitare termică.
În 2012, una dintre priorităţile Primăriei Suceava va fi reabilitarea termică”, a declarat Lungu.
Prioritate la alocarea fondurilor de reabilitare termică a clădirilor vor avea blocurile din zona centrală a Sucevei. “Ne interesează în mod deosebit zona centrală, acolo unde se lucrează la parcările subterane, să facem şi o reabilitare a clădirilor, să finalizăm astfel modernizarea întregii zone”, a precizat Ion Lungu.
Primarul Sucevei a explicat că Suceava are şanse mari să beneficieze de finanţare, datorită faptului că a fost declarată pol de dezvoltare urbană: “Banii europeni vor fi alocaţi prin Axa 1 – sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor pol de dezvoltare urbană, cum suntem şi noi, Suceava. Lucrăm la o situaţie, care trebuie trimisă până pe 13 ianuarie la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin care vom face un necesar pentru solicitarea de finanţare în 2012”.
Condiţiile de cofinanţare a lucrărilor de reabilitare termică a clădirilor de către beneficiari şi administraţiile locale nu au fost încă stabilite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 7.000 de apartamente din Suceava ar putea fi reabilitate termic cu fonduri europene.
 Vizualizări articol: 1227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Aproape 7.000 de apartamente din Suceava ar putea fi reabilitate termic cu fonduri europene1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei