Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 dec 2011 - Anul XVI, nr. 302 (4900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Paradă

Sute de Moşi Crăciun şi Crăciuniţe au „invadat” străzile municipiului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Străzile din municipiul Suceava au fost „invadate” ieri de sute de Moşi Crăciun şi Crăciuniţe care au participat la un eveniment devenit deja tradiţie, „Parada Moşilor Crăciun”, manifestare organizată de către Inspectoratul Şcolar Suceava. Anul acesta a avut loc cea de-a V-a ediţie a paradei, iar la acţiune au participat aproape 400 de elevi, de la şcoala primară până la liceu, din aproape toate unităţile de învăţământ din municipiul Suceava. Parada Moşilor a început chiar de dimineaţă, de la ora 10:00, când în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava şi-au dat întâlnire sutele de Moşi care au ignorat gerul de afară şi au venit hotărâţi să mărşăluiască prin oraş.

 

Conducerea IŞJ, colindată şi urată

La IŞJ, Moşii au fost întâmpinaţi de conducerea instituţiei, care a oferit copiilor cadouri, iar aceştia au prezentat acolo colinde şi urături.

Crăciuniţele şi Moşii, echipaţi „ca la carte”, au trăit din plin momentul şi şi-au luat rolul în serios. Dacă unii chiar credeau că sunt Moşii adevăraţi, alţii erau doar ajutoarele Moşului care urmează să vină cu daruri în Ajunul Crăciunului. Pentru toţi însă, parada a fost o experienţă interesantă. „Este foarte frumos, îmi place, e amuzant. La şcoală, toţi copiii m-au întrebat ce cadouri le aduc”, a sus un Moş în clasa a opta, de la Şcoala Generală Nr. 3 din Suceava.

Şi dacă a fost o paradă a Moşilor, de la eveniment nu puteau lipsi nicidecum Crăciuniţele. Ajutoarele de nădejde ale Moşului au cântat şi au colindat. „Am venit ca să cântăm şi să colindăm”, ne-a spus una dintre Crăciuniţele prezente la paradă.

Unii dintre Moşii de la paradă erau cam trişti pentru că nu prea aveau cu ce să-i bucure pe cei mici, din cauza crizei. „Sacul e cam gol, pentru că e criză”, a spus un Moş Crăciun.

Aflată la a cincea ediţie, parada din acest an şi-a urmat traseul tradiţional. Întreg convoiul de Moşi, după ce a colindat conducerea IŞJ, a pornit pe jos spre centrul oraşului, către Consiliul Judeţean, unde a colindat şi a primit covrigi din partea preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur, şi apoi la Primăria Suceava.

 

Sucevenii, încântaţi de paradă

Inspectorul Tatiana Vântur a spus: „A devenit deja o tradiţie. Această paradă este formată în acest an din aproximativ 400 de Moşi Crăciun şi Crăciuniţe, care parcurg pe jos distanţa de la IŞJ până la Consiliul Judeţean şi primărie pentru a le ura tuturor <Sărbători Fericite>”.

Peste tot pe unde au mers, la tot pasul oamenii se opreau şi urmăreau convoiul Moşilor. „Este splendid. Copiii vestesc bucurie şi multă fericire”, a spus unul dintre sucevenii care s-au întâlnit cu Moşii din Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de Moşi Crăciun şi Crăciuniţe au „invadat” străzile municipiului Suceava.
 Vizualizări articol: 871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sute de Moşi Crăciun şi Crăciuniţe au „invadat” străzile municipiului Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei