Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 dec 2011 - Anul XVI, nr. 290 (4888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consultare publică

Soarta câinilor vagabonzi va fi decisă de suceveni prin completarea de chestionare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii vor fi cei care vor decide ce se va întâmpla cu câinii de pe străzile municipiului. Mai exact, ei vor fi consultaţi public, de către Primăria Suceava, prin intermediul asociaţiilor de proprietari, care vor distribui chestionarele în baza cărora, după analizarea răspunsurilor, va fi iniţiat un proiect ce va fi supus spre aprobare Consiliului Local. Această decizie va avea caracter de lege la nivel local, încât dorinţa sucevenilor va fi pusă în practică indiferent dacă nu va mai fi dată o lege aplicabilă la nivel naţional, referitoare la gestionarea problemei câinilor vagabonzi.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că formularele pe care sucevenii urmează să le completeze vor fi înmânate asociaţiilor de proprietari la ultima şedinţă din acest an, care va avea loc săptămâna viitoare.

Cele trei întrebări la care vor avea de răspuns sucevenii sunt:

1. Sunteţi de acord cu capturarea câinilor vagabonzi, sterilizarea lor şi păstrarea în padocurile amenajate de Primărie?

2. Sunteţi de acord cu capturarea câinilor vagabonzi, sterilizarea lor şi retrimiterea lor pe domeniul public?

3. Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân care sunt bolnavi, periculoşi sau agresivi?

La fiecare din aceste trei întrebări se poate răspunde doar cu “Da” sau “Nu”.

Consultarea populaţiei prin completarea chestionarelor tipărite de municipalitate ar urma să fie finalizată până pe 28 februarie.

Şeful municipalităţii sucevene a spus că este necesară luarea unei decizii la nivel local, mai ales că de legea gestionării câinilor vagabonzi nu se mai aude nimic, deşi s-a vorbit foarte mult.

“Indiferent de ce va spune legea în forma ei finală, când va apărea ea, noi vom strânge câinii de pe străzi, dacă aceasta este dorinţa sucevenilor”, a mai spus Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soarta câinilor vagabonzi va fi decisă de suceveni prin completarea de chestionare.
 Vizualizări articol: 2547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Soarta câinilor vagabonzi va fi decisă de suceveni prin completarea de chestionare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce rost isi are intrebarea 2? trimis de
( 8 dec 2011, 11:36:05
Ce rost mai are intrebarea 2? Si intrebarea 3 trebuie sa fie de genul "tuturor cainilor".. Ca asta ne dorim! Atat se mai plangea ca nu poate sa rezolve problema cainilor si acum apare o astfel de intrebare.... acum unii or sa comenteze ca oricum lumea nu o sa acceptea acea propunere.. da, dar stii cum este nu conteaza cine si ce voteaza conteaza cine numara! ...
2.   Eutanasierea trimis de
( 8 dec 2011, 11:47:41
Suntem de acord cu eutanasierea lui Lungu si a descendentilor lui
2.1  RE: Eutanasierea trimis de
( 8 dec 2011, 12:23:33
EU cunt de acord cu eutanasierea lui MCLEAN si a neamului lui.
Ce ti`a facut Lungu mai boule?
La partea cu cainii as fi de acord cu eutanasirea. Am fost muscat cand eram mic si stiu cum este. Insa nu de asta as fi de acord, as fi de acord ca am vazut la TV sau in ziare fel si fel de cazuri in care cainii atacau copii si persoane adulte provocandu`le rani foarte grave sau chiar decesul.
S`au inmultit cam mult aceste animale, insa tot cei care locuiesc la case sunt vinovati, ca daca are cateaua lui pui duce in oras intre blocuri, ca acolo gaseste ce sa manance. si asa apar iarasi cainii si microbii lor.
Si acum raspund la chestionar:
1. NU
2. NU
3. DA (desi iubesc cainii, insa cred ca sunt un pericol pentru trecatori, sunt prea multi. Sa ma ierte Dumnezeu ca spun asta).
Acum las mancatorii de balega sa ma injure, sa ma blesteme, sa ma jigneasca.
O zi buna.
2.2  RE: Eutanasierea trimis de
( 8 dec 2011, 21:49:59
...se vede ca ai fost muscat cind ai fost mic si nu te-am mai tratat. Latri mult si prost. Marsh!!
2.3  RE: Eutanasierea trimis de
( 8 dec 2011, 22:01:22
normal ca intre blocuri sa fie resturi de mincare...de la guitzatori ca tine....Cind toti ca tine o sa se civilizezeze si o sa si duca resturile la ghena de gunoi n-o sa mai fie nici ciini vagabonzi desteptule..
2.4  RE: Eutanasierea trimis de
( 8 dec 2011, 23:59:59
@ MCLEAN ma ciocu mik! Da mik ca nus tai tu ca mine noptile treaz cand latra javrele pe strazi! Trebuie sa le fugaresc in fiecare noapte si revin! Sau ma duc ca excorta cand vine cineva la mine ca-s cainii vecinilor mereu liberi si in strada si ataca lumea. Cand ii iei la intrebari nu ca nu-s ai lor!!! Asa ca ciocu mik! Ia-ti cati caini vrei si sa te muti cu ei! Nu trebuie eu sau COSTYYYSV sa suportam javrele ca-ti sunt tie drag ca tu esti de la tara si-ti place asa cu javre pe strazi!
2.5  RE: Eutanasierea trimis de
( 9 dec 2011, 09:34:56
degeaba va raspund la cometarii( gen mireac si costy) ca la doi neuroni cit aveti nu vedeti decit forma si nu fondul problemei. Pt cei ca voi care ati trait o viata in comunism si sunteti ingusti la minte exista intr-adevar solutia eutanasierii dar asta trebuia inceputa de mult cind erati in stadiu de spermatozoid. IDIOTILOR...CREDETI CA EUTANASIEREA O SA REZOLVE PROBLEMA CIINILOR VAGABONZI??? VA FI O ALTA SPALARE DE BANI A GROHACULUI PORTOCALIU DIN ARENI! CIINI TOT O SA FIE PE STRAZI! IAR TU BOULE O SA II FUGARESTI NOAPTEA PE STRAZI PINA LA ADINCI BATRINETI. AI CE AI VOTATA....BAFTA!
2.6  RE: Eutanasierea trimis de
( 9 dec 2011, 09:36:36
AM UITAT...I-AL SI PE BOUL ALA DE COSTY DE MINA CIND FUGARITI CINII..
3.   Vai de capul vostru trimis de
( 8 dec 2011, 14:15:08
mai costy costita si maclene de mai sus,vai de voi,nu stiu din ce mediu proveniti dar limbajul folosit ma ingrozeste pentru ca unii ca voi pot ajunge sa conduca poporul roman.Ori sunteti niste pusti de 15 ani ,care vreti sa vada lumea ce "tari" sunteti.Ma rog,nu-mi consum energia cu analfabeti,vreau sa spun uramtorul lucru:-lasati primarul sa-si faca treaba,si sucevenii sa decida ce doresc,cert este ca tretuie luate masuri.Cainii trebuiesc sterilizati si salut decizia vicelui Harsovschi de a obliga toti detinatorii de patrupede la sterilizare.Daca Lungu e asa de rau de ce il votati ma?e la al doilea mandat si probabil il va lua si pe al treilea fara probleme.VORBE MULTE SI PUTINEEEE FAPTE MAI ROMANI!
3.1  RE: Vai de capul vostru trimis de
( 8 dec 2011, 20:38:54
"BUDDY01",daca numele coencide cu a chitaristului american Holly,te cred.Putini sunt cei care isi consuma energia cu analfabetii.Stii cum s-a sfarsit viata chitaristului american ? Cat despre soarta cainilor comunitari,cred ca ingrozeste orice localnic.Sunt multi,agresivi,flamanzi si nu cred ca o sa poata rezolva cineva aceasta problema in Romanica noastra.Doar suntem romani,nu?Daca am fi fost nemti,am fi rezolvat in cateva luni problema cainilor fara stapan.La noi,se taraganeaza totul,se duc ideile in derizoriu,afacerea fundatiilor predomina in defavoarea cetateanului si sub sintagma "sa avem mila de animalute",'o intindem pana la "calendele grecesti" apoi cheltuim banii contribuabililor,introducandu- in buzunarele proprii.Peste cativa ani,la o analiza pertinenta a situatiei,o sa constatam ca s-au cheltuit banii in zadar si nu am rezolvat nimic.La Suceava,multi au numarat cainii comunitari stabilind ba la 3000,1500,2000 de capete.Edilul sef se hazardeaza in declaratii electorale,fundatiile Pro Anima,"Patru Labute" au facut risipa de bani,iar efectul sterilizarilor respectiv a scaderii numarului patrupedelor il vedem astazi.Edilul Sucevei daca ar gandi pozitiv,s-ar folosi de lege rezolvand problema. Il intreb pe "rotofeiul portocaliu",d-lui stie ca localitatile s-au format cu oameni pentru oameni,nu pentru animale ? Locul lor este in adaposturi sau in curtea proprietate privata.Ce s-ar fi intamplat cu orasul Suceava daca Romania ar fi fost pozitionata geografic in centrul Africii,fundatiile ar fi facut scandal sa sterilizam elefantii si sa-i lasam pe strazi ?Am fi facut din Suceava o rezervatie gen Serengheti .Aud,"d-le" primar.Apropo:sper ca mandatul 3 de primar sa fie al altui personaj,intrucat cred ca pe acest "rotofei" il voteaza pensionarii pacaliti cu un abonament gratuit pe autobuz,naivii ce primesc berea oferita drept "mita electorala",etc.Nu culoarea galetilor,a trandafirilor,sau a pixurilor rezolva cazul !
3.2  RE: Vai de capul vostru trimis de
( 8 dec 2011, 21:53:57
Buddy01...poate iti e somn si te retinem ... pensionarule. Esti varza oricum.
3.3  RE: Vai de capul vostru trimis de
( 8 dec 2011, 22:05:14
Buddy..sigur esti un popandau comunist care abia acum a descoperit calculatorul.
4.   :)) trimis de
( 8 dec 2011, 16:11:51
“Indiferent de ce va spune legea în forma ei finală, când va apărea ea, noi vom strânge câinii de pe străzi, dacă aceasta este dorinţa sucevenilor”. Asta e retardat laughing
4.1  RE: :)) trimis de
( 8 dec 2011, 18:34:38
...sau declaratia a fost data acu o luna! ...sau dl. consilier juridic e cu pluta prin Primarie.
5.   3 intrebari cu smecherie. trimis de
( 8 dec 2011, 18:51:54
PRIVITI ATENT ULTIMA INTREBARE . Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân care sunt bolnavi, periculoşi sau agresivi?
DECI SE EXPLICA ASA... DOAR eutanasiera cainilor bolnavi periculosi si agresivi..restul cainilor sa fie dati inapoi in strada. Nu scrie ..eutanasierea tuturor cainilor fara stapan ...ci doar a celor periculosi bolnavi si agresivi...la final reiese ca toti sunt inofensivi si perfect sanatosibig grin mare smecherie mare.
5.1  RE: 3 intrebari cu smecherie. trimis de
( 9 dec 2011, 00:02:54
@ LUKANU pai eu ce spun... o marlaneala ala Lungu ! Nu respecta legea! oricum degeaba votam noic a asta-i de ochii lumii, oricum ei vor sa-i tina vi ca sa toace bani...nenorocitii
6.   :)) trimis de
( 8 dec 2011, 19:05:14
Bah ala care vb foarte "elevat" esti unul din ala care a s.u.p.t ceva de la lungu sau care-i treaba? Cat despre faza ca noi l-am votat nu pot sa iti spun ca esti de pe alta planeta incat de vb gura fara tine, ai uitat de campania agresiva facuta de cacanarii astia portocalii..au amenintat lumea cu taierea subventiilor la caldura,pensiilor,ajutoarelor sociale..etc Din pacate asta este adevarul traim din mila statului ptr ca mare edil lungu& company au distrus tot ceea ce reprezenta industrie in Suceava..asa ca !!!
7.   Eutanasierea... trimis de
( 8 dec 2011, 19:28:30
sunt de acord cu eutanasierea tuturor cainilor fara stapan, dar sa nu ajunga prin localitatile din municipiu, adusi cu dubitele, avand la numar puse crengi de molid,
cunosc N cazuri .....
8.   Lungu trimis de
( 9 dec 2011, 00:07:56
Lungu acum ca exista legea daca nu golestii strazile de caini nu mai vezi un vot de la mine!
Si vezi mentionez o situatie daca un caine este prins de doua ori sa nu mai poate fi inapoiat stapanului!!! Sau altor persoane ca or sa trimita rudele.. Eu deja cunosc persoane care vor sa se aboneze la adus caini acasa care-s liberi toata ziua!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei