Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 oct 2011 - Anul XVI, nr. 232 (4830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni pe bandă rulantă

Poliţiştii au dat 4.400 de amenzi după trei luni de controale pe E 85

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul de reducere a accidentelor rutiere pe E 85 (DN 2), desfăşurat timp de trei luni de zile în judeţul Suceava, a dus la aplicarea, în medie, a câte 50 de amenzi pe zi, în total adunându-se nu mai puţin de 4.437 de sancţiuni contravenţionale.

Acţiunile zilnice de control de pe E 85 au debutat pe 15 iunie şi au continuat până pe 15 septembrie, făcând parte dintr-o campanie naţională ce a vizat reducerea numărului de accidente grave de pe DN 2, şosea care începe de la ieşirea din Bucureşti şi continuă pe direcţia Urziceni – Buzău – Focşani – Bacău – Roman - Suceava. Pe raza judeţului Suceava, şoseaua naţional europeană începe de la intrarea dinspre Iaşi şi, trecând prin Fălticeni şi Suceava, are punct terminus Siretul.

În mai multe rânduri, poliţiştii au acţionat inclusiv cu radare în cascadă, însă s-a pus un accent deosebit şi pe depistarea şoferilor care efectuează depăşiri inconştiente, pe linie continuă, această abatere fiind probată cu ajutorul înregistrărilor video de pe maşinile cu radar.

Pe lângă cele 50 de amenzi pe zi, aplicate în majoritate şoferilor, dar şi pietonilor, bicicliştilor, căruţaşilor şi mopediştilor, poliţiştii au întocmit şi 31 de dosare penale (consum de alcool, conducere fără permis ori a unei maşini ce nu era înmatriculată) şi au ridicat 180 de permise de conducere, în majoritate pentru depăşirea limitelor de viteză cu mai mult de 50 de kilometri la oră şi depăşiri neregulamentare, pe linie continuă. De asemenea, în urma controalelor din cele trei luni, 206 şoferi au rămas fără certificate de înmatriculare, cei mai mulţi pentru defecţiuni tehnice sau lipsă ITP.

 

Majoritatea amenzilor au fost pentru viteză 

„Din totalul de 4.437 de amenzi, mai mult de jumătate au fost aplicate pentru viteză. Am pus şi punem în continuare accent pe această problemă, deoarece viteza continuă să fie principala cauză de producere a accidentelor rutiere”, a declarat inspectorul Mihai Gabinat, şeful Biroului Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

El a arătat că, în ciuda prezenţei intense a poliţiştilor în trafic, în cele trei luni ale programului de reducere a accidentelor s-au produs 18 accidente grave, soldate cu şase morţi şi 16 răniţi.

„Cele mai multe accidente s-au produs din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum, a doua cauză a accidentelor fiind traversările imprudente ale pietonilor. A treia cauză a accidentelor sunt depăşirile neregulamentare”, a subliniat inspectorul Mihai Gabinat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii au dat 4.400 de amenzi după trei luni de controale pe E 85.
 Vizualizări articol: 964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 6 voturi
Poliţiştii au dat 4.400 de amenzi după trei luni de controale pe E 853.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Isi mai face scorninschi o casa trimis de
( 1 oct 2011, 11:24:36
din spaga provenita din amenzile alea
2.   INTREBARI,INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
( 1 oct 2011, 14:13:16
O TAGI-COMEDIE,CA CEA DIN 2005,CU CAMION CAPCANA,INCARCAT CU CHERESTEA,CAND VA MAI AVEA LOC? SAU VA TREBUI SA SE TRECA LA ARESTARI RECIPROCE INTRE INSTITUTIILE IMPLICATE IN TRAFICUL CU LEMN,SI,S-A RENUNTAT?
3.   ..... trimis de
( 2 oct 2011, 11:13:35
bai gigi_kent vad k nu prea cunosti lumea ....doar din auzite . Nu il cheama scornischi dar iti dai si tu asa cu parerea k un mare PAPAGAL. PAPAGALULE...:))))
4.   Scornischi, auzi ...... :))))))))))))))) trimis de
( 3 oct 2011, 09:40:33
pentru GIGI_KENT :
"Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia... " ne spune o veche zicala.... Ti se potriveste....
Macar daca ai sti despre cine vorbesti.
Invata mai intai sa scrii, documenteaza-te si spoi comenteaza...
Analfabetule!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei