Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 oct 2011 - Anul XVI, nr. 232 (4830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Promovare

A crescut numărul turiştilor care au vizitat judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul turiştilor care au vizitat judeţul Suceava în primele şase luni ale acestui an a crescut comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010. Într-un raport al Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava se arată că numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică din judeţul Suceava a fost cu 15,2% mai mare faţă de primul semestrul din 2010. Cei mai mulţi turişti care au ajuns în judeţul Suceava sunt români, 87,7%, cu 13,8% mai mulţi faţă de semestrul I 2010. Potrivit datelor de la Direcţia Judeţeană de Statistică, în primele şase luni din 2011, în unităţile de primire turistică sucevene au fost cazaţi 96.034 de turişti.

De remarcat faptul că în primele şase luni din 2011 a crescut şi numărul turiştilor străini care au vizitat judeţul Suceava, cu 26,1% mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai mare parte a turiştilor străini înregistraţi în primul semestrul din 2011, respectiv 74,5%, provin din ţările Uniunii Europene. Dintre aceştia, cei mai mulţi turişti care au vizitat judeţul Suceava provin din Germania (26%), urmaţi de turiştii din Austria (14,8%), Spania (11,8%), Franţa (10,5%), Italia (8,7%), Republica Moldova (8,3%), Polonia (6%), Olanda (4,9%) şi Marea Britanie (4,8%). Din datele statistice mai reiese faptul în comparaţie cu primul semestru din anul 2010, numărul turiştilor veniţi în judeţul Suceava din Uniunea Europeană a crescut cu 28,5%.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că în primul semestrul din anul 2011 indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică a fost de 18,6%, cu 1,8% mai mare decât în primele şase luni ale anului trecut. Potrivit şefului Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, Stelian Ruscior, activitatea turistică din acest an poate fi caracterizată în special de creşterea numărului de turişti străini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A crescut numărul turiştilor care au vizitat judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
A crescut numărul turiştilor care au vizitat judeţul Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei