Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 sep 2011 - Anul XVI, nr. 208 (4806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ca la ţară

Uliţe cu hârtoape, în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La doar câteva sute de metri distanţă de principala arteră de circulaţie a Sucevei dar şi de Centru, în zona Mirăuţi, străzile, care cu greu pot fi numite astfel, pentru că arată mai degrabă a uliţe comunale, sunt o imagine dezolantă pentru oricine s-ar aventura acolo.

De o parte şi de alta a Bisericii Mirăuţi, străzile sunt mai ceva ca o cursă cu obstacole pentru cei care au de trecut pe acolo cu maşinile, pentru că gropile sunt atât de dese încât nu ai cum le ocoli.

Pe strada Mirăuţi, în urma celor care au lucrat la montarea conductelor de canalizare a rămas dezastru, doar o fâşie îngustă de drum, asfaltată, mai fiind cât de cât circulabilă, în vreme ce, pe partea unde au fost făcute săpăturile, terenul e plin de “cocoaşe” şi şanţuri, ca să nu mai pomenim şi de movilele de bolovani şi beton rămase şi acum pe margine, după mai bine de jumătate de an de la finalizarea lucrărilor ISPA din zonă.

 

Teodor Ştefanelli, o uliţă desfundată

De cealaltă parte a Bisericii Mirăuţi, dacă faci stânga, ajungi la o altă stradă dată uitării de autorităţi, Teodor Ştefanelli, pe care asfaltul se termină brusc, în pantă, cu o gaură cu diametrul de aproape un metru, peste care ar putea trece, fără pagube, doar o maşină de teren.

De acolo, strada este doar o uliţă de ţară, cu pietre descărcate direct din camion, fără a fi amestecate cu un strat de nisip şi fără a fi tasate, încât se circulă greu atât pe jos, cât şi cu maşina.

“Degeaba plătim impozite că stăm în centrul oraşului, că nu avem condiţii nici măcar ca la ţară. Am fost în Ipoteşti, au asfalt, au canalizare, au apă potabilă adusă la poartă, iar noi aici, la cinci minute distanţă de Centru, nu avem cum circula de cât de rău e drumul, iar când plouă, apa ne inundă casele, pentru că nu are unde să se ducă”, spune Mihai Schul, unul dintre locuitorii străzii Teodor Ştefanelli.

El spune că, în urmă cu trei ani, împreună cu un vecin, a plătit o maşină să întindă resturi de la decapajele de asfalt din alte zone şi aşa un făcut strada cât de cât circulabilă, dar tot ce au făcut ei a fost distrus anul trecut, când au venit cei care făceau lucrări de montare a conductelor de canalizare.

“Au lăsat în urmă vraişte, numai şanţuri şi noroi, de nu mai puteam ieşi sau intra în case. După multe insistenţe la primărie au trimis maşini să balasteze strada, dar în loc de balast au adus aceste pietre, în care se afundă şi roţile maşinii. Am fost la primărie de nenumărate ori, să se găsească o soluţie şi pentru noi, dar degeaba. Ni s-a spus că nu pot asfalta aici, că trebuie să vină cu reţelele de apă. Uite că anul ăsta nu se lucrează nimic pe apă. Cine ştie când or începe acele lucrări, dar între timp noi am ajuns să fim izolaţi aici, la doar câteva minute distanţă de Centru”, a adăugat Mihai Schul.

În lipsa unor şanţuri de scurgere a apei de ploaie sau a unei reţele de canalizare pluvială, la fiecare ploaie mai puternică, apa care se adună acolo ca într-un căuş, din cauza pantei foarte mari a străzii şi a faptului că locuinţele sunt în vale, năvăleşte în curţile sau chiar şi în casele oamenilor.

 

“Va veni şi vremea lor”

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, e conştient de situaţia străzilor din zona Mirăuţi, dar spune că lipsa de fonduri e principala piedică ce stă în calea rezolvării acestei situaţii.

“Am trecut şi eu pe acolo, am trimis şi câteva maşini cu balast şi cilindrul, să niveleze drumul. S-a mai reparat cât de cât, dar, din păcate, bugetul nu ne permite acum să facem mai multe pentru locuitorii din zonă. Şi eu mi-aş dori să fie asfaltate toate străzile, mai ales că în zona centrală mai sunt încă o mulţime de străzi cu pământ. Pe o parte din aceste străzi nu putem veni acum cu asfalt pentru că deja sunt prinse într-un proiect de aducere a reţelelor de utilităţi. Ar însemna să le asfaltăm acum, ca anul viitor să distrugem ce am făcut. În acelaşi timp, strategia noastră actuală este de a repara străzile principale şi pe cele mai circulate din cartiere, a căror stare afectează foarte multă lume. Va veni şi vremea acestor străzi mărginaşe, care sunt importante pentru cei care locuiesc acolo, dar pe care se circulă destul de puţin”, a spus Ion Lungu.

În privinţa străzii Mirăuţi, edilul sucevean a precizat că, dacă distrugerile sunt provocate de lucrările ISPA, cei care sunt titulari ai proiectului, adică ACET, au obligaţia de a rechema firma constructoare să aducă strada la starea iniţială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uliţe cu hârtoape, în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Uliţe cu hârtoape, în centrul Sucevei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SUCEAVA MEDIEVALA!!! trimis de
( 4 sep 2011, 00:10:43
Doar zona Patrauti?? Dar ce ziceti de Aleea Saturn, de langa Piata Mica si de aleile dintre blocuri care duc spre aceasta piata?? S-au terminat lucrarile de aproape un 1 an de zile, iar miile de suceveni care vin zilnic la piata trebuie sa-si rupa picioarele in gropi, pietris si sa respire un aer plin de praful batut de vant. Dar asa-i la tara, in comuna Suceava, orasul nostru fiind demult transformat intr-o zona rurala de un primar incompetent!!!
2.   Tata Lungu poate te milostesti... trimis de
( 4 sep 2011, 15:18:24
Tata Lungu poate te milostesti si de locuitorii din Obcini riverani cu SF Ilie si faci un trotuar si amenajezi parcarea de pe strada victoriei ce-ti desparte mosia de comuna Sf.Ilie. Nu de alta dar acusi incep vizitele de lucru pentru campania electorala si o sa mai fie solicitari si in alte zone ale orasului .. Zic si io asa ca simplu cetatean platitor de impozite care trec zilnic pe o strada care nu are trotuare si e primenita anual de firma lui nenea constructorul ala cu floare la palarie (stii matale ... nu Anton cel cu cimentul , ci Vasile ala cu asfaltul ). Poate-ti trimiti sergentii de la administratia strazilor..ce persifleaza si iau peste picior pe oricine face o sesizare sau o reclamatie si-i considera din neintregi la minte bde considera ca primaria le poate rezolva ceva...prin zona sa mai ia pulsul orasului ,, si poate te mai alegem ca ai facut si lucruri bune.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei