Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 aug 2011 - Anul XVI, nr. 190 (4788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

14 – 15 august

Pelerinaj religios la Putna, Cacica şi Hagigadar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de pelerini sunt aşteptaţi luni, pe 15 august, la Hramul Mănăstirii Putna, când este praznicul Adormirea Maicii Domnului. Tot în această zi, va avea loc Congresul studenţilor români de pretutindeni, unde sunt aşteptaţi aproximativ 4.000 de studenţi din toate colţurile ţării.

Reuniunea studenţilor marchează împlinirea a 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna şi de la Primul Congres al Studenţilor Români de Pretutindeni. Pe 15 august 1871, la Mănăstirea Putna s-au adunat peste 3.000 de tineri români din toate provinciile româneşti, în frunte cu Mihai Eminescu, Ioan Slavici, Mihail Kogălniceanu, Ciprian Porumbescu, A. D. Xenopol, G. Dem. Teodorescu, Grigore Tocilescu, Dimitrie Gusti, Epaminonda Bucevschi şi alte mari personalităţi ale vremii, la "serbarea întru memoria" marelui voievod Ştefan cel Mare, dar şi din dorinţa de a defini noi direcţii pentru ţară. Momentul Putna 1871 a constituit, potrivit istoricilor, ocazia perfectă de solidarizare a acelei generaţii de tineri în jurul unor valori şi obiective comune.

 

Pelerinajul tinerilor la Cacica va începe duminică

La Sanctuarul Marian Cacica – Basilica Minor sunt aşteptaţi la acest sfârşit de săptămână mii de pelerini din ţară şi din străinătate. Pelerinajul tradiţional al tinerilor la Sanctuarul de la Cacica va începe duminică. Tinerii care doresc să participe sunt rugaţi să fie prezenţi la locul de după calea ferată, înainte de zona unde încep serpentinele, până la 12:00. La această oră va avea loc Ritualul pornirii în pelerinaj, după care se va porni spre sanctuar. Aici se va ajunge în jurul orei 13.30 şi va avea lor Ritualul primirii pelerinilor tineri la sanctuar.

În fruntea tinerilor va fi prezent PS Petru Gherghel. Sfânta Liturghie va începe la ora 18.00 şi va fi animată de tineri. Următorul moment va fi privegherea mariană şi procesiunea cu lumânări în jurul bisericii, programată pentru ora 22.00. Pe parcursul nopţii, tinerii se vor reuni în rugăciune la altarul amenajat afară, pregătindu-se astfel să trăiască intens Solemnitatea Adormirii Maicii Domnului. Sfânta Liturghie din Solemnitatea Adormirii Maicii Domnului va avea loc luni, 15 august, la ora 11.00.

 

Ambasadorul Republicii Armenia la Bucureşti, oaspete al Mănăstirii Hagigadar

Armeni din ţară, dar şi din diaspora, sunt aşteptaţi duminică la hramul Mănăstirii Hagigadar. Sfânta Liturghie prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului va fi oficiată de Prea Cuviosul Arhimandrit Datev Hagopian, arhiepiscopul Bisericii Armene din România, alături de preotul Azad Mandalian, parohul Bisericii Armene din Suceava, şi alţi preoţi invitaţi.

Din cauza lucrărilor de reconstrucţie la clădirea anexă a Mănăstirii Hagigadar, în acest an nu se va organiza agapa creştină tradiţională, numită „hurban”, la care participau toţi cei prezenţi şi unde se serveau mâncăruri specific armeneşti, „supă de urechiuşe” şi pilaf cu carne de vită.

Pelerinii vor primi pachete cu o gustare. Printre invitaţii care vor fi prezenţi la hramul Mănăstirii Hagigadar se numără preşedintele Uniunii Armenilor din România, senatorul Varujan Vosganian, deputatul comunităţii armene, Varujan Pambuccian, şi ambasadorul Republicii Armenia la Bucureşti, Excelenţa Sa Hamlet Gasparian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pelerinaj religios la Putna, Cacica şi Hagigadar.
 Vizualizări articol: 1382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pelerinaj religios la Putna, Cacica şi Hagigadar5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RUSINE SA VA FIE trimis de
(13 aug 2011, 17:24:42
Stiti ce inseamna a fi pelerin? Sa va ia dracu de betivani organizati si preamariti de cei care ar trebui sa respecte credinta bucovinenilor si nu banul nesimtitului de flutur cap de bou mort. Asia sunt popalaii nostrii vopsiti in portocaliu. RUSINE, RUSINE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei