Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iul 2011 - Anul XVI, nr. 169 (4767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Posturi irosite

Notele slabe la titularizare lasă zeci de catedre fără profesori titulari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Notele slabe obţinute la examenul de titularizare din acest an lasă zeci de catedre titularizabile fără profesori. Din cele 74 de catedre cu o viabilitate mai mare de patru ani scoase la concurs de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, 31 au rămas libere din cauză că profesorii care au dorit să le ocupe nu au luat notă de trecere la examenul de titularizare, şi anume cel puţin nota 7, şi vor fi ocupate de profesori suplinitori.

Cele mai multe posturi didactice rămase fără dascăli titulari sunt la matematică, unde opt din cele 19 posturi titularizabile au rămas vacante, din cauza notelor slabe luate de candidaţi. Urmează apoi educaţia fizică şi sport, unde cinci din cele şapte catedre scoase la concurs nu vor fi ocupate de dascăli titulari.

La fizică nici un candidat nu a luat nota minimă necesară pentru a ocupa un post de titular, iar toate cele patru catedre scoase la concurs vor fi ocupate de dascăli suplinitori. La limba engleză, două din cele trei posturi titularizabile vor fi ocupate de dascăli suplinitori, iar la informatică, biologie sau geografie, unde s-a scos la concurs câte o catedră, nici un candidat nu a luat nota minimă de trecere, astfel că posturile vor fi date pentru suplinire.

 

Peste 600 de dascăli au concurat pe 74 de posturi

La polul opus sunt dascălii care au participat la examenul de titularizare, au luat note de trecere, dar nu vor putea ocupa un post titularizabil. Din cauză că au fost puţine posturi scoase la concurs, iar la unele discipline s-au înscris mult mai mulţi candidaţi decât numărul de catedre disponibile, zeci de profesori cu note de trecere vor rămâne pe dinafară. 137 de concurenţi de la examenul de titularizare au luat note peste şapte la concurs, însă posturile vor fi ocupate în ordinea descrescătoare a mediilor, până la epuizarea catedrelor.

Peste 600 de cadre didactice din judeţul Suceava au participat la concursul naţional de titularizare din acest an.

Inspectoratul Şcolar Suceava a scos la concurs 74 de catedre cu o viabilitate mai mare de patru ani. Numai 25% dintre profesorii participanţi la examen au luat note care le permit titularizarea, şi anume de la şapte în sus. 192 de concurenţi, adică 37,53%, au luat note sub cinci, iar 221 de profesori au luat note între cinci şi şapte şi vor participa la şedinţele publice pentru suplinire calificată.

În judeţul Suceava nu s-a luat nici o notă de 10, cea mai mare notă obţinută fiind 9,75.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Notele slabe la titularizare lasă zeci de catedre fără profesori titulari.
 Vizualizări articol: 884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Notele slabe la titularizare lasă zeci de catedre fără profesori titulari1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Informatii total eronate trimis de
(20 iul 2011, 15:22:51
Informatiile prezentate nu prea sunt reale.Documentati-va pe siteul ministerului pt informatiile reale.La matematica in judetul Sv sunt 15 note titularizabile iar 19-15=4 si nu 9.La geografie exista nota de 8.45 care este nota titularizabila.Ar fii bina sa va informati inainte de a scrie articole la adresa profesorilor.
2.   Articol eronat ... trimis de
(20 iul 2011, 21:33:38
oricine intra pe site-ul cu titularizarea din 2011 poate vedea ca la geografie sunt 10 note peste 7 ...cea mai mare fiind 8,65 cea mai mica 7,2 iar la biologie 8 note peste sapte cea mai mare 8,9 cea mai mica 7,2.......frumoasa documentare din partea redactorului....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei