Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iun 2011 - Anul XVI, nr. 142 (4740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Şcoala Populară de Arte

Muzica, dansul şi voia bună, ingredientele spectacolului de sfârşit de an al elevilor de la „Ion Irimescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Muzica, dansul şi voia bună au fost ingredientele cu care elevii Şcolii Populare de Arte „Ion Irimescu” Suceava au organizat spectacolul de sfârşit de an. Dacă pentru unii elevi, din primii ani de studiu, spectacolul a fost doar un nou exerciţiu, o repetiţie a ceea ce au studiat în timpul anului, pentru alţii, elevi din anii terminali, spectacolul de joi, desfăşurat la Galleria Mall Suceava, a însemnat examenul de diplomă.

 

Spectacol de producţie

Şeful Şcolii Populare de Arte, Petre Horvat, ne-a declarat că este deja o tradiţie ca, la sfârşitul fiecărui an, elevii şcolii pe care o conduce, elevi de la toate secţiile, muzică, coregrafie, artă plastică, să participe la un spectacol de producţie.

„La parterul Galleria Mall se află o expoziţie de artă plastică care merită vizitată, pentru că sunt lucrări deosebite. Spectacolul de producţie, cum îl numim noi, cu muzică instrumentală, canto – muzică uşoară, dans tematic – coregrafie, în prima parte, şi muzică populară şi dansuri populare, în cea de-a doua parte, reprezintă pentru elevii din anii terminali examenul de diplomă”, a declarat Petre Horvat.

 

Studiază flaut, pian şi canto popular

Printre elevii care aşteptau cu emoţie să urce pe scenă am întâlnit-o şi pe Andreea Chiseliţă, elevă în clasa a VI-a, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumebscu” Suceava, unde studiază flaut şi pian. Tânăra a ales să studieze şi canto - muzică populară, la Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu”, unde este în anul al doilea, fiind coordonată de profesoara Valentina Tablan Popescu. Ea îşi doreşte să ducă mai departe folclorul românesc.

„În viitor, îmi doresc să ajung interpretă de muzică populară. Acesta este visul meu şi am să încerc să fac tot posibilul ca visul să se îndeplinească”, ne-a spus Andreea. Idolul ei în muzica populară este Sofia Vicoveanca.

Suceveanca este deja o „vedetă populară”, doar că, a spus ea, vrea să se perfecţioneze şi, de aceea, a ales să studieze în paralel şi canto popular.

 

Premii şi trofee la concursuri de muzică uşoară

Nu numai secţiunea de folclor a avut succes, fie că este vorba de  solişti, instrumentişti sau dansuri populare (dirijor Petrică Oloieru, coregraf Alina Leonte), ci şi tinerele care vor să devină cunoscute interprete de muzică uşoară.

Printre elevele care au avut succes la public şi au primit în dar aplauze din partea publicului s-a numărat şi Ionela Bianca Scutariu, elevă în clasa a VII-a, care studiază canto – muzică uşoară. Sensibilă şi cu o voce deosebită, tânăra a adunat, în ultimii doi ani, nenumărate premii la concursuri judeţene şi naţionale.

„De când studiez la Şcoala Populară de Arte, rezultatele mele în muzică sunt foarte bune. Am participat la multe concursuri şi festivaluri, unde am obţinut mai multe premii. Premiul I şi trofeul la un concurs de muzică desfăşurat la Iaşi, premiu la Festivalul Tinereţii de la Costineşti, premiu la un concurs desfăşurat la Botoşani”, ne-a spus Bianca.

 

„Simt că trăiesc muzica”

Andreea Plaiu studiază tot muzica uşoară şi a venit la spectacolul de final de an însoţită de tatăl ei, Florin Plaiu, din Gura Humorului. De la el a moştenit Andreea dragostea, dar şi talentul pentru muzică. Întrebată dacă vrea să ajungă o mare artistă de muzică uşoară, ea ne-a spus că „mare artistă nu ştiu dacă o să ajung, depinde mult de cei din jur, dacă le va plăcea ceea ce cânt, însă se moşteneşte din familie muzica, tatăl, bunicul se ocupă cu muzică. Nu este doar o pasiune pentru mine. Este ceva mai mult. Simt că trăiesc muzica”, ne-a spus Andreea. Tatăl Andreei, Florin Plaiu, prezent la spectacolul de joi, ne-a spus că este instrumentist şi că la el în familie se moşteneşte talentul pentru muzică din tată-n fiu.

„Eu fac o meserie din muzică. Este prima opţiune pentru câştigul de zi cu zi. Copiii mei au deprins aceste calităţi, motiv pentru care mă aflu la spectacolul în care evoluează Andreea”, ne-a spus Florin Plaiu.

La final, părinţi, bunici, prieteni, cu toţii le-au oferit flori şi îmbrăţişări micilor artişti care le-au oferit o seară specială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzica, dansul şi voia bună, ingredientele spectacolului de sfârşit de an al elevilor de la „Ion Irimescu”.
 Vizualizări articol: 1407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Muzica, dansul şi voia bună, ingredientele spectacolului de sfârşit de an al elevilor de la „Ion Irimescu”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei