Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iun 2011 - Anul XVI, nr. 130 (4728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Implicare

Ziua Mondială a Mediului, marcată la Suceava prin numeroase acţiuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Duminică, 5 iunie, în întreaga ţară se sărbătoreşte Ziua Mondială a Mediului, iar pentru a marca acest eveniment, Garda de Mediu Suceava şi Agenţia pentru Protecţia Mediului au organizat numeroase acţiuni care se desfăşoară pe parcursul a trei zile, fiind implicaţi suceveni de toate vârstele.

Cum anul acesta a fost declarat Anul Internaţional al Pădurii, deviza aleasă anul acesta pentru Ziua Internaţională a Mediului este “Pădurile – sufletul viu al naturii”.

Tocmai de aceea, ieri, zeci de copii de grădiniţă au participat la un concurs de desene pe asfalt, cu tematica “Pădurea – Natura în slujba noastră”, care s-a desfăşurat în faţa Muzeului de Ştiinţele Naturii. Manifestarea, organizată de Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Regional Suceava, împreună cu Instituţia Prefectului, cu participarea Grădiniţei Nr. 2 “Aşchiuţă” şi a Grădiniţei cu Program Prelungit “Mihai Eminescu”, a însemnat pentru copii o posibilitate de a-şi manifesta talentul creativ, dar şi de a transmite adulţilor un mesaj important, referitor la importanţa păstrării şi transmiterii generaţiilor următoare a unui mediu curat şi sănătos.

Subprefectul Angela Zarojanu, care a participat la această acţiune, consideră că a asistat la “o lecţie dată de cei mici celor mari”.

“Cu toţii avem obligaţia de a face un efort comun, pentru păstrarea unui mediu curat, sănătos, prin respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică şi socială. Am apreciat foarte mult iniţiativa celor de la Mediu, copiii s-au distrat foarte bine desenând şi împărţind trecătorilor pliante cu mesaje ecologice, care au impact mai mare, venind din partea copiilor”, a spus Zarojanu, care a cerut ca zona cu desenele copiilor să fie delimitată, să poată fi admirată de trecători cel puţin până luni. Cele mai bune desene pe asfalt au fost premiate, dar toţi copiii au fost recompensaţi pentru participare.

Tot ieri, Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu Primăria Suceava, a organizat la Casa de Cultură un simpozion cu tema “Probleme actuale de mediu în judeţul Suceava”, invitaţi fiind elevi de la eco-şcoli, ONG-uri de mediu din judeţ, reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale.

Sâmbătă, de la ora 09.00, va avea loc etapa judeţeană a Concursului de proiecte de mediu, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava. Elevi din judeţ vor prezenta proiecte de mediu, după care un juriu, din care face parte şi un reprezentant al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, va selecta cele mai bune proiecte, care vor participa la etapa naţională a acestui concurs.

Luni, 6 iunie, la ora 12.00, tot pentru a marca Ziua Mondială a Mediului, la ieşirea din municipiul Suceava, în zona bulevardului Sofia Vicoveanca, va avea loc o acţiune de ecologizare, organizată de Prefectura Suceava, în colaborare cu Primăria Suceava şi Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, la care vor participa şi reprezentanţii APM.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Mondială a Mediului, marcată la Suceava prin numeroase acţiuni.
 Vizualizări articol: 1921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ziua Mondială a Mediului, marcată la Suceava prin numeroase acţiuni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu folositi copiii ca soimi ai patriei! trimis de
( 4 iun 2011, 16:14:10
Stiu ca nu pot scrie o opera cu trei de sol si-un mi bemol, mai stiu ca nu pot sa fiu un Vagner, dar vreau sa-i inteleg opera si nu sa-l sanctific ca altii, imi place Verdi cu 3/4, dar cel mai frumos acum e co.1 Paganini.
2.   GARDA DE MEDIU=ADUNATURA DE HOTI! trimis de
( 5 iun 2011, 11:31:47
Ce sa mai vorbim de Garda de Mediu Suceava?Ar trebui sa le fie rusine tuturor in frunte cu d-na superfect Zarojanul.Inspectori de la Garda de Mediu nu isi merita salariile !!!!!!!!! Mai mare incredere am in ONG-ri!Ei macar fac ceva si o fac fara bani!RUSINE!!!!!!!Suntem un municiupiu infect!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei