Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2011 - Anul XVI, nr. 108 (4706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Grav

Drumul spre Rarău, inundat cu dejecţii animale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumul Izvorul Alb – Rarău, între kilometrii 3 şi 4, este inundat pe toată lăţimea, pe o porţiune de circa 40 de metri lungime, de dejecţii animale. Materiile se scurg acum în pârâul Izvorul Alb, afluent al râului Moldova, care se află la mai puţin de zece metri distanţă.

Tot prin pârâu trebuie să treacă şi turiştii, dacă nu vor să intre până la glezne în neplăcuta mocirlă în drum spre cabane, dar de miros şi muşte nu scapă nici astfel.

 

Localnicii nu-şi mai amintesc al cui e terenul

Problema este cauzată de o cantitate mare de dejecţii împrăştiate în mai multe locuri pe un teren învecinat. Deşi, aparent, ceea ce s-a depozitat acolo ar fi putut avea rol de îngrăşământ organic, cantitatea şi faptul că între grădina-depozit şi drum există un fel de jgheab prin care surplusul se deversează spre pârâu pot indica faptul că s-a luat în calcul mai mult decât fertilizarea unei păşuni.

Puţinii localnici aflaţi în zonă par să nu-şi amintească al cui este terenul şi susţin că nu ştiu cine ar fi putut depozita acolo atât de mult gunoi de grajd. Oamenii spun că nu au nici un indiciu de unde poate proveni gunoiul, deşi în apropiere de află o fermă, iar pe tot drumul respectiv locuiesc proprietari de vaci.

 

„Turism prin balegă încă nu s-a organizat la noi”

Singurii care, până acum, par deranjaţi de situaţie sunt proprietarii de cabane şi pensiuni din zonă. “Asta mai lipsea. Destul că drumul este îngrozitor de rău şi îşi rup turiştii maşina pe aici, mai trebuia să nu se poată trece decent nici cu pasul. Turism prin balegă încă nu s-a organizat la noi. Poate e vreun program special, de care noi nu am auzit, din moment ce de zile în şir nimeni nu mişcă un deget şi deversarea ocupă tot mai mult din drum. Este inadmisibil aşa ceva în acest secol, ar trebui să ne fie ruşine să ne mai numim staţiune turistică”, ne-a declarat Ionel Focşa, directorul executiv al Rarău – Turism SA, firmă ce deţine şi cabana Rarău.

 

Funcţionarii de la Primăria Câmpulung promit să facă verificări

Reprezentanţii compartimentului din Primăria Câmpulung care se ocupă de probleme de mediu au explicat că depozitarea gunoiului de grajd nu se poate face oricum şi că în anumite condiţii poate reprezenta un factor de poluare. Primăria nu a primit nici o sesizare în acest sens, dar, după ce funcţionarii au văzut fotografiile de la faţa locului, au anunţat că vor face verificări.

Şefii serviciilor locale responsabile cu sănătatea umană şi cu problemele sanitar-veterinare nu au putut fi contactaţi, pentru că se aflau la şedinţe. Subordonaţii lor ne-au precizat că instituţiile nu au primit anterior astfel de sesizări şi nu pot emite concluzii şi nici ipoteze, pentru că faptele urmează să fie analizate în zilele următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul spre Rarău, inundat cu dejecţii animale.
 Vizualizări articol: 1002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Drumul spre Rarău, inundat cu dejecţii animale4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cacarpatian garden... trimis de
(10 mai 2011, 14:18:55
Unde-i acum Nuti sa se bage putin prin balega cu pantofii ei de mii de euro? Turism in Romania? Poate la Sf. Asteapta si la Pastele Cailor! Se promoveaza frunze de sute de mii de euro la TV si situatia reala e ca in articolul de mai sus! Bine ca are nulitatea aia fonduri de miliarde, ca doar la anul e campanie si e nevoie de bani pentru cumparat voturi... Asta se intelege prin turism in tara noastra, pe langa faptul ca nu avem sosele, si caile de acces spre un obiectiv important in judetul Suceava sunt pline de rahat de animale! Eu cred ca nu am inteles bine strategia turistica, probabil ca se doreste atragerea turistilor care vor sa regaseasca Evul Mediu, pentru asta Romania este destinatia perfecta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei