Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2011 - Anul XVI, nr. 108 (4706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hoţi înarmaţi

Arme de foc, furate din Cantonul Silvic Pătrăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alertă, ieri dimineaţă, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, după ce un pădurar a reclamat furtul a trei arme din incinta unui canton silvic, situat la aproximativ şase kilometri de comuna Pătrăuţi.

E vorba de un pistol mitralieră, o armă de vânătoare şi un pistol cu gaze.

Furtul, susţin surse judiciare, s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, iar pădurarul a observat lipsa armelor abia spre dimineaţă, când s-a întors de la o nuntă.

Uşa de la intrare era deschisă, iar casa răvăşită. Pe lângă arme, din canton a fost furată şi o drujbă.

Hoţii au furat cu totul cutia de păstrare a armamentului, iar oamenii legii bănuiesc că furtul a fost comis de aceeaşi grupare care a spart în 2010 casa pădurarului de la Voitinel, iar în 2009, Cantonul Silvic de la Suceviţa.

 

Au furat aproape 100.000 de euro din cutia cu arme

La începutul lunii octombrie a anului trecut, persoane rămase neidentificate au spart casa pădurarului din Votinel şi s-au dus la cutia de păstrare a armamentului, unde au găsit suma de 30.000 de lei şi două arme. Au luat numai banii şi au plecat.

Pe 30 noiembrie 2009, la Cantonul Silvic Suceviţa, acelaşi scenariu: hoţii au spart cantonul, s-au dus la cutia de păstrare a armamentului, unde, pe lângă arme, au dat peste o plasă în care se afla o sumă impresionantă, 390.000 de lei. Au dispărut cu plasa cu bani şi nu s-au atins de pistolul mitralieră, puşca de vânătoare, pistolul cu gaze şi muniţia aferentă.

De fiecare dată, furturile au fost comise în timp ce păgubiţii erau plecaţi, semn că hoţii i-au urmărit înainte de a ataca.

Anchetatorii bănuiesc că şi în cazul furtului armelor de la Pătrăuţi, hoţii nu erau atât de interesaţi de armele din cutia de armament, ci de banii pe care i-ar fi putut găsi în interior. Din grabă, cel mai probabil, hoţii au luat cu totul cutia cu armament, în care, susţin surse judiciare, de această dată s-ar fi aflat numai cele trei arme, din care două letale.

Cercetările în acest caz au fost preluate de cadre ale Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice, împreună cu ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.

 

Percheziţii la Suceviţa, cinci arme deţinute ilegal

În luna martie a anului trecut, o armată de oameni ai legii, poliţişti, ofiţeri de la Crimă Organizată şi jandarmi, au efectuat mai multe percheziţii la Suceviţa, Fălticeni, Vama şi Horodnic de Sus.

La una dintre casele percheziţionate la Suceviţa s-au găsit patru arme de foc, toate deţinute ilegal: un pistol cu glonţ, fără serie, tip revolver, în care se aflau mai multe cartuşe cu vârf metalic, o armă de vânătoare, calibrul 12 mm, aflată într-o husă de material textil, un pistol cu gaze, calibrul 9 mm, având seria ştearsă, fără încărcător, un pistol cu gaze, fără serie, calibrul 8 mm, cu încărcător, în care se aflau patru cartuşe nepercutate.

 

Dosare cu autori necunoscuţi

Trei persoane au primit la acea vreme interdicţia de părăsi localitatea de domiciliu, Paraschiva Cazacu, în vârstă de 51 de ani, şi soţii Venera şi Florin Harasemiuc, de 33, respectiv 36 de ani, cercetaţi penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Tot în urma percheziţiilor de atunci, s-au mai găsit două arme într-o altă casă din Suceviţa, însă doar una din arme era deţinută ilegal.

La vremea respectivă, anchetatorii vorbeau despre o posibilă legătură între percheziţii şi furtul celor aproape 100.000 de euro din cutia cu arme a pădurarului din Suceviţa. A rămas doar un zvon, doar o variantă, neconfirmată de ancheta oamenilor legii.

De altfel, toate furturile au rămas înregistrate în evidenţele poliţiei cu autori necunoscuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arme de foc, furate din Cantonul Silvic Pătrăuţi.
 Vizualizări articol: 2228 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Arme de foc, furate din Cantonul Silvic Pătrăuţi2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei