Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 apr 2011 - Anul XVI, nr. 95 (4693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Control sanitar-veterinar

Prins în timp ce vindea carne şi brânzeturi în condiţii de igienă groaznice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă de control a Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, care s-a deplasat ieri în comuna Dumbrăveni, a depistat un localnic care vindea produse din carne şi lapte în condiţii de igienă extrem de precare. Cel în cauză, au constatat sanitar-veterinarii, vindea carne de viţel, carne de miel, urdă şi caş de pe o masă ruginită, marfa, neacoperită, fiind aşezată pe pungi murdare.

Bineînţeles, bărbatul nu avea nici urmă de acte sanitar-veterinare pentru marfă, acte care să confirme că vinde un produs ce a fost verificat şi prezintă garanţii privind sănătatea.

„Luat la întrebări, bărbatul a început să înjure şi a devenit agresiv. Inspectorii sanitar-veterinari s-au retras şi au mers la poliţie, solicitând sprijin. În acel moment, cetăţeanul a dispărut cu tot cu produse”, a relatat cum s-au petrecut lucrurile doctorul Petrea Dulgheru, şeful DSVSA Suceava.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii l-au depistat pe comerciantul fugar în persoana lui Petru Solovăstru, din comuna Dumbrăveni. Bărbatul urmează să fie amendat de sanitar-veterinari, fiind somat să se prezinte la sediul instituţiei imediat după Paşte. 

Cu o zi înainte, joi, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare, alături de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au fost angrenaţi în controale în pieţele Sucevei, în total fiind verificate 26 de societăţi comerciale.

Echipele de control au aplicat şase amenzi, în valoare de 5.000 de lei, toate în baza Legi 12/1990, privind combaterea actelor de comerţ ilicit, fiind confiscate produse alimentare şi industriale în valoare de 2.600 de lei.

Doctorul Petrea Dulgheru a declarat că acţiunile de control în pieţe continuă şi astăzi, în general acţionându-se preventiv, însă nereguli grave precum cea de la Dumbrăveni nu pot fi tolerate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prins în timp ce vindea carne şi brânzeturi în condiţii de igienă groaznice.
 Vizualizări articol: 839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prins în timp ce vindea carne şi brânzeturi în condiţii de igienă groaznice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ho ho ho trimis de
(23 apr 2011, 13:13:34
asa e in toate pietile dar tu dulghere nu ai de unde sti , lasa munca de birou si treci pe teren

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei