Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 apr 2011 - Anul XVI, nr. 91 (4689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Academia Şcolilor Central Europene

“Temeri şi speranţe ale tinerilor” proiect internaţional derulat la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

“Temeri şi speranţe ale tinerilor” este un proiect internaţional câştigat de Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” la concursul iniţiat de ACES (Academia Şcolilor Central Europene), o organizaţie fondată în anul 2006 de către ERSTE Foundation în cadrul programului "Europa" coordonat de Interkulturelles Zentrum (Vienna, Austria) şi în parteneriat cu Včelí Dom din Slovacia.

Timp de câteva luni, din septembrie 2010 până în martie 2011, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” împreună cu cei doi parteneri ai săi “ZŠ s MŠ Samuela Gáspára” din localitatea Číčov, Slovacia şi “Orosháza Város Általános Iskolája és Pedagógiai Szolgáltató Intézménye” din localitatea Orosháza, Ungaria, au avut misiunea de a promova valorile non-violenţei în sistemul educaţional european, dar şi în viaţa de zi cu zi a elevilor.

Proiectul i-a încurajat pe elevi să facă diferenţa între teorie şi practică, între a fi informat şi a reacţiona, între a nu face nimic şi a face ceva. Elevii au înţeles că lumea poate deveni mai bună doar dacă învăţăm să fim mai buni.

 

Jurnal al proiectului pe Facebook

Proiectul s-a desfăşurat în trei etape care au vizat familiarizarea cu formele violenţei în şcoală şi în cadrul familiei, implicarea elevilor în rezolvarea problemelor legate de violenţă şi promovarea unui comportament non-violent printr-o campanie de informare.

Toţi cei trei parteneri au iniţiat un jurnal al proiectului în care fiecare participant şi-a exprimat temerile şi speranţele privind lumea în care trăim, o pagină Facebook unde se găsesc fotografii din cadrul proiectului, informaţii despre şcolile participante şi opinii ale elevilor din cele trei ţări şi o campanie de promovare a unui comportament non-violent în comunitatea în care trăim.

 

Schimb de experienţă în Ungaria, Slovacia şi Cehia

Întâlnirea de proiect a avut loc în localitatea Orosháza din Ungaria şi a oferit posibilitatea unui grup de zece elevi din clasele IV – IX însoţiţi de două cadre didactice, prof. Irina Lulciuc, coordonatoarea acestui proiect, şi Tinela Nastasi, profesoară de limba engleză, să se familiarizeze cu valorile culturii şi civilizaţiei maghiare.

Pentru elevi, schimbul de experienţă a fost o oportunitate pentru punerea în practică a cunoştinţelor de limba engleză la întâlnirea cu partenerii din Ungaria şi Slovacia şi la atelierele de lucru organizate pe tema „rezolvării conflictelor care pot apărea în şcoală, în familie şi în comunitate”. 

Iniţiativa ACES este una demnă de luat în seamă deoarece pe lângă faptul că stimulează schimburile internaţionale prin folosirea limbii engleze ca limbă de comunicare comună, oferă şi posibilitatea coordonatorilor de proiect din ţările participante, însoţiţi de un elev din şcoală să participe la debutul proiectului „Kick-off meeting” (care a avut loc anul acest în localitatea Senec din Slovacia) şi la evaluarea finală a acestuia “Academy meeting” (care a avut loc la Praga, în Cehia).

Reţeaua şcolilor care fac parte din ACES doreşte să încurajeze participarea activă a elevilor şi profesorilor la schimburile de experienţă realizate în cadrul parteneriatelor internaţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Temeri şi speranţe ale tinerilor” proiect internaţional derulat la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.
 Vizualizări articol: 1045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
“Temeri şi speranţe ale tinerilor” proiect internaţional derulat la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei