Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 apr 2011 - Anul XVI, nr. 91 (4689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Firmele de construcţii vor fi amendate dacă nu spală roţile maşinilor înainte de a ieşi din şantiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firmele de construcţii care au lucrări în municipiul Suceava vor fi amendate în situaţia în care nu vor spăla roţile maşinilor care părăsesc şantierele. Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a declarat că în perioada următoare, reprezentanţi ai Comisariatului Regional de Mediu şi ai Primăriei Suceava vor verifica toate şantierele din municipiul reşedinţă de judeţ pentru a verifica respectarea regulilor de şantier.

Sorin Popescu a spus că în cursul zilei de ieri, la Prefectura Suceava a avut loc o întâlnire în cadrul căreia au fost stabilite măsurile pentru reducerea poluării cu pulberi în suspensie PM 10.

„Au fost stabilite o serie de măsuri, printre care spălarea străzilor, fluidizarea traficului, precum şi efectuarea de controale în zonele cu lucrări, pentru a se constata dacă sunt respectate regulile de şantier”, a declarat Popescu. El a arătat că vor fi verificate atât şantierele unde se execută lucrări publice, dar şi zonele în care se construiesc blocuri sau alte clădiri. Prefectul a spus că în toate zonele cu şantiere, firmele trebuie să respecte o serie de reguli, printre care spălarea cauciucurilor maşinilor sau amplasarea de panouri de protecţie în zonele în care se lucrează.

Pe de altă parte, Sorin Popescu a spus că pentru a se stabili care sunt principalele surse de poluare, specialiştii vor analiza structura particulelor de praf din filtrele din staţiile de monitorizare a aerului din Suceava.

 

Amenzile pot să ajungă la suma de 100.000 de lei

În acelaşi timp, şeful Comisariatului Teritorial de Mediu din Suceava, Adriana Găşpărel, a precizat că firmele care nu respectă regulile de şantier pot primi amenzi de la 3.500 de lei şi până la 100.000 de lei.

Reamintim faptul că municipiul Suceava se numără printre cele mai poluate 15 aglomerări urbane din ţară cu pulberi în suspensie PM 10. Începând din 2009, concentraţiile maxime admise au fost depăşite anual. Valoarea limită pentru particulele PM 10 este de 50 de micrograme pe un metru cub de aer, măsurată pe parcursul a 24 de ore, concentraţie care nu trebuie să fie depăşită mai mult de 35 de zile pe an. În anul 2009, concentraţia maximă de particule PM 10 din aer a fost depăşită în 67 de zile, iar în 2010, în 38 de zile. O situaţie mai gravă se înregistrează în 2011, când în primele trei luni ale anului au fost deja înregistrate 25 de zile în care s-a depăşit concentraţia maximă admisă.

Particulele PM 10 sunt pulberi cu dimensiuni mai mici de 10 microni şi sunt emise de industria grea şi traficul urban, dar şi în urma arderilor de vegetaţie şi a furtunilor. Aceste particule pot cauza afecţiuni astmatice, cardiovasculare, cancer pulmonar şi moarte prematură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele de construcţii vor fi amendate dacă nu spală roţile maşinilor înainte de a ieşi din şantiere.
 Vizualizări articol: 860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmele de construcţii vor fi amendate dacă nu spală roţile maşinilor înainte de a ieşi din şantiere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Helloooo trimis de
(19 apr 2011, 11:45:54
stirea asta a mai fost si saptamana trecuta in ziarul d-voastra. Atunci era transmisa de prelipcean. Acum si Popescu se simte onorat sa ne mai anunte o data ? Astia de la PD-L se simt oarecum nevoiti sa-si fure unii altora caciulalaughing)
2.   Articol updatat?! trimis de
(19 apr 2011, 14:40:48
In articolul de saptamana trecuta in care ilustrul nostru conducator de oisti avertiza confratii din firmele de constructii afiliate la buzunarul sau ca "vedeti fratilor ca va spargem cu amenzi de 1000 lei daca nu va spalati opincile cand iesiti din santierele din oras" era data o suma mult mai mica. Acum autorul articolului a venit cu completari reusind o simbioza intre 2 articole vechi. Cel amintit mai sus si cel cu poluarea tot de saptamana trecuta. Cu asa presa mergem ... inapoi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei