Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2011 - Anul XVI, nr. 84 (4682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În ultima săptămână

Şapte copii au ajuns în grija statului, pentru a scăpa de sărăcie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ultima săptămână din luna martie, şapte minori, care provin din trei familii sucevene, au ajuns în grija statului. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a intervenit în cele trei cazuri de urgenţă, pentru a-i scăpa pe minori de sărăcie şi de condiţiile foarte grele de viaţă.

Trei dintre aceşti copii au fost aduşi în regim de urgenţă de către primăria de domiciliu şi internaţi în Centrul de primire minori în regim de urgenţă Suceava. Alţi trei copii au fost luaţi din familie, împreună cu mama lor, şi internaţi într-un centru maternal. Pentru că starea de sănătate a copiilor era precară, s-a impus internarea într-un spital, în aceeaşi zi în care au fost luaţi de-acasă, de echipa de urgenţă a Protecţiei Copilului.

Cel de-al şaptelea minor internat în Centrul primire minori în regim de urgenţă Suceava a rămas fără reprezentat legal, persoana care era abilitată să aibă grijă de el, fiind nevoie de intervenţia serviciului de urgenţă pentru ca minorul să nu rămână pe drumuri.

 

Sesizări

Cazul acestor copii este în continuare în atenţia Serviciului de Urgenţă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava.

„Sesizările cu privire la copiii aflaţi în situaţii de risc le primim într-o pondere mai mare din partea serviciilor de asistenţă socială din cadrul primăriilor, dar şi din partea altor persoane fizice sau juridice sau a altor instituţii, vecini, părinţi, copii, etc. Toate sesizările telefonice, scrise, verbale sunt înregistrate în baza noastră de date, iar ulterior sunt verificate, atât de către autorităţile locale, cât şi de reprezentanţi ai Serviciului Urgenţe din cadrul DGASPC Suceava”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Protecţiei Copilului Suceava, Liviana Enea. Tot ea a explicat că oamenii trebuie să aibă încredere în instituţia de Protecţie a Copilului şi să sune de fiecare dată când află că un copil se află în situaţie de risc.

„În urma fiecărei sesizări, Serviciul de Urgenţă contactează telefonic asistentul social din cadrul primăriei, pentru a afla mai multe informaţii despre sesizarea primită, pentru a se deplasa la faţa locului şi a verifica aspectele semnalate. În funcţie de cele semnalate în sesizare, se contactează telefonic, după caz, şi postul de poliţie, precum şi medicul, pentru a se deplasa la domiciliul copilului şi a verifica situaţia minorului aflat în situaţie de risc. În cel mai scurt timp posibil, echipa de specialişti din cadrul Serviciului Urgenţe ajunge la faţa locului, pentru evaluarea iniţială a situaţiei copilului”, a mai completat Enea.

 

620 de copii şi tineri, asistaţi

La fel ca şi în cazul celor şapte minori luaţi în plasament, în ultima săptămână, atunci când există o situaţie în care copiii suferă de foame, sunt abuzaţi în orice fel de cei care ar trebui să aibă grijă de ei, o echipă, alcătuită din doi asistenţi sociali, sau un asistent social şi un psiholog, se deplasează în localităţile unde au domiciliul minorii, şi împreună cu autorităţile locale verifică şi evaluează situaţia copilului sau a copiilor în situaţie de risc. În acel moment, se iau măsurile cele mai potrivite pentru minori, fie să rămână în familie, dar să fie sub supraveghere, fie să fie luaţi din familie, şi internaţi într-un centru de plasament sau daţi spre îngrijire unui asistent maternal profesionist.

La începutul lunii martie, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava avea în evidenţe 47 de servicii de tip rezidenţial (centre de plasament, case de tip familial, apartamente de tip familial, centre maternale şi centre de urgenţă) în care sunt asistaţi 620 de copii şi tineri, din care 192 cu certificate de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte copii au ajuns în grija statului, pentru a scăpa de sărăcie.
 Vizualizări articol: 1028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şapte copii au ajuns în grija statului, pentru a scăpa de sărăcie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei