Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2011 - Anul XVI, nr. 74 (4672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Proiect

Lungu spune că Dytras a adus specialişti din Spania pentru a termina staţia de epurare din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Compania Dytras aduce specialişti din Spania pentru a finaliza lucrările la staţia de tratare-epurare a Sucevei care se realizează în cadrul programului ISPA privind reabilitarea sistemului de apă şi canalizare. Anunţul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a declarat că în momentul de faţă la staţia de epurare lucrează deja 16 specialişti din Spania, la Suceava ajungând şi directorul tehnic al companiei spaniole.

Lungu a spus că ritmul lucrărilor la staţia de epurare este bun, existând şanse ca investiţia să fie finalizată în termenul stabilit, respectiv 30 iunie 2011.

„În momentul de faţă se fac probe la rece, fiind montate echipamentele electrice, mecanice şi hidraulice. Este de apreciat că a venit în România şi directorul tehnic al grupului Dytras, care va rămâne la Suceava până la sfârşitul proiectului. Pe de altă parte, sper să putem clarifica problemele care mai sunt încă între firma de consultanţă şi executantul lucrării, dar în general ritmul lucrărilor este bun”, a spus Lungu. El a adăugat că va verifica săptămânal lucrările la staţia de tratare-epurare.

 

Lungu spune că programul de asfaltare a străzilor nu va fi afectat de investiţiile în reţelele de utilităţi

În acelaşi timp, primarul Sucevei a declarat că lucrările de reabilitare a sistemului de apă şi canalizare sunt aproape de finalizare, singurele probleme fiind cu readucerea terenurilor unde s-a lucrat la starea iniţială. Ion Lungu a afirmat că în această perioadă s-a lucrat „timid” la reabilitarea străzilor, în condiţiile în care în Suceava nu este pornită nici o staţie de asfalt.

„S-a lucrat totuşi în câteva zone din oraş şi s-a turnat în mod special beton. Din păcate, şi în această săptămână vremea ne-a jucat feste. Nu este pornită nici o staţie de asfalt în oraş, iar din discuţiile avute cu firmele care realizează lucrările se pare că după 1 aprilie se va întâmpla acest lucru. Până atunci facem lucrări pregătitoare. Rămâne deci o problemă readucerea străzilor la starea iniţială, însă trebuie să fim realişti şi să nu fim absurzi. Nu este pornită nici o staţie de asfalt în oraş şi cu betonul este riscant de lucrat, pentru că şi în această săptămână au fost temperaturi sub zero grade”, a mai spus Lungu.

El a arătat că lucrările la reabilitarea sistemului de utilităţi nu va afecta programul Primăriei Suceava de reabilitare a străzilor din oraş.

Nu în ultimul rând, Ion Lungu s-a declarat mulţumit de ritmul lucrărilor la cele două parcări subterane din centrul Sucevei. El a precizat că la prima parcare se vor finaliza lucrările de consolidare prin turnarea pilonilor, urmând ca utilajele să fie mutate la cea de-a doua parcare din spatele Casei de Cultură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu spune că Dytras a adus specialişti din Spania pentru a termina staţia de epurare din Suceava.
 Vizualizări articol: 1368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu spune că Dytras a adus specialişti din Spania pentru a termina staţia de epurare din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(30 mar 2011, 12:58:29
Cica "au fost temperaturi sub -0 grade" .Creierul tau proceseaza la -0 grade ba Scurtu..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei