Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mar 2011 - Anul XVI, nr. 59 (4657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asigurarea obligatorie

Sucevenii care nu şi-au asigurat locuinţele riscă amenzi de până la 500 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietarii de locuinţe care nu au încheiat încă o asigurare obligatorie sau facultativă pot fi amendaţi de autorităţile locale, cu sume cuprinse între 100 şi 500 de lei.

Conform legii, termenul limită până la care poliţele de asigurare obligatorie trebuiau să fie încheiate era de 15 ianuarie 2011, deşi, la începutul acestui an, Ministerul Administraţiei şi Internelor a anunţat decalarea acestui termen până la data de 15 iulie 2011. Dar, în ciuda celor anunţate de MAI, pentru că legislaţia nu a fost modificată, toţi cei care nu au în prezent acea asigurare obligatorie sau una facultativă, care să acopere şi riscurile din cea obligatorie, pot fi amendaţi.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a precizat că, deşi municipalitatea suceveană i-ar putea amenda pe cei care nu deţin acum o asigurare care să acopere riscurile din cea obligatorie, nu va aplica amenzi decât de la jumătatea anului.

“Legea ne permite să-i amendăm pe cei care nu au asigurat locuinţele până acum, dar, pentru că s-a creat această confuzie, că termenul limită ar fi 15 iulie 2011, nu vom da amenzi decât de la jumătatea anului. Până atunci vom da doar avertismente, iar oamenii vor avea o perioadă de răgaz, în care să se asigure. De anul viitor, s-ar putea impune ca dovada plăţii asigurării să se facă în momentul în care proprietarii vin să îşi achite taxele şi impozitele locale ”, a declarat Harşovschi.

Conform legii, cei care nu îşi asigură locuinţele nu beneficiază de despăgubiri de la bugetul de stat sau local în cazul producerii unui cutremur, a unor alunecări de teren sau inundaţii.

Pentru poliţa de asigurare obligatorie, există două tipuri de asigurări, de 20 de euro pentru locuinţe de tip A sau de 10 euro, pentru locuinţe de tip B.

Locuinţele de tip A, pentru care suma asigurată este de 20.000 de Euro, sunt cele realizate din beton armat, metal, lemn, cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau orice materiale rezultate în urma unui tratament termic sau chimic.

Locuinţele de tip B, pentru care suma asigurata este de 10.000 de Euro, sunt cele la care construcţia are pereţii exteriori din cărămidă nearsă sau din orice materiale netratate termic.

Asigurările obligatorii sau cele facultative, care le includ şi pe cele obligatorii, pot fi cumpărate de la companiile de asigurări care au semnat actele de constituire a PAID (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale): Astra, Uniqa, Platinum România, Groupama Asigurări, ABC Asigurări, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins (fostă Asitrans), Generali şi Grawe România. Cele mai mari companii de asigurări din România, printre care se numără Allianz Ţiriac, Omniasig, Asirom sau BCR Asigurări, nu s-au implicat în această campanie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii care nu şi-au asigurat locuinţele riscă amenzi de până la 500 de lei.
 Vizualizări articol: 1134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.1 din 7 voturi
Sucevenii care nu şi-au asigurat locuinţele riscă amenzi de până la 500 de lei1.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hoti trimis de
(13 mar 2011, 03:43:32
SA MA CAC PE ASIGURARILE SI TOATE TAXELE CARE LE CERETI BA HOTILOR!!!
2.   Re:nesimtire D-le Harşovschi trimis de
(13 mar 2011, 11:02:28
Domnule Lucian Harşovschi cu ce tupeu vorbesti de amennzi??Nu tie rusine oamenii diabia au cu CE plati facturile si impozitile mari ...au salarii de nimic sau pensii de 2 bani si voi impuneti sa aibe asigurari!!!
Cata nesimtire decat sa te gandesti sa-i amendezi pe oameni mai bine ai face ceva sa creezi locuride munka si dupaaceea venitii si luati pielea de bietii oameni.
Este adevarat instrainatate e obligatorie sa-ti asiguri casa dar oamenii aici au bani si-s permit dar in romania mai ales in suceava de unde?????Dumneata nu vezi ca in orasu asta nu se produce nika doar BISNITZA se face. Noroc ca noi ceI din afara mai construim in suceava si mai dam apa la moara ca de altfel ar fi la pamant sv.

Intrebarea mea este:
Daca omu nu are bani si se justifica ca nu are ce ai puteti face????Va rog nu va ganditi la amenzi !!!!
Stiu ca doar nu ai dat dumneata legea dar ai putea interveni sa-le explici D-lor de pe scaune inalte ca doar si dumneata esti platit din taxele si impozitele noastre si ar trebui sa ne susti. Nu cred ca amenzile ii o solutie mai bine va-ti gandi sa faceti un pic de indusrie in SV.
Este adevarat si sut de accord ca trebuie sa-ti asig casa etc... dar cu ce ....????????
3.   Ziar,al si pentru prostime? trimis de
(13 mar 2011, 14:20:40
ce citim in acest "rahat"de ziar:articole pupincuriste cu politia in slujba comunitatii,care dau amenzi,radare la panda ca hotii.tot pt amenzi,controale de rutina pt depistarea in trafic a celor bauti etc,etc,etc amendarea cu flori de 1 si 8 martie ,obicei" stravechi"comunist...articolul de fata ,tot pt amendarea celor ce poate nu au...Cand vom putea citi ceva util ,intradevar din viata de zi cu zi a judetului ?ca de ex:cui ma pot adresa si pe cine dau in judecata mi se rupe masina in doua din cauza gaurilor?cine a facut lucrarea?care e garantia acestei lucrari?cine a incasat banii si pentru ce,cu a cui receptie???oare nu acestea ar fi de interes comunitar?????????????????ce spui domnule reporter,care pupi in c.u.r. pe politistul ce sta la panda si ia bani grei,iar daca din greseala il opreste pe infractorul de fluturas ii tremura chiloteii sa nu cumva sa-l mute.care e programul agricol pentru acest an,ce si cu ce sa -si cultive bietul proprietar terenul??????ca si la directia agricola se papa bani frumosi din"amenzi"s.a................

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei