Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 feb 2011 - Anul XVI, nr. 48 (4646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” ar putea fi construit un nou turn de control

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea s-ar putea construi un turn de control nou. Aceasta după ce indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de modernizare a aeroportului din Salcea a fost completat cu două noi investiţii, respectiv construcţia unui turn de control şi amplasarea unui sistem de navigaţie de tip ILS, adică un sistem modern pentru aducerea avioanelor la sol.

Potrivit proiectului adoptat de Consiliul Judeţean, cele două investiţii s-au impus ca urmare a cerinţelor impuse de Romatsa, dar şi pentru completarea documentaţiei necesare în vederea obţinerii finanţării europene pentru proiectul de modernizare a aeroportului prin Programul Operaţional Transporturi. Odată cu actualizarea indicatorilor tehnico-economici, valoarea proiectului de modernizare a aeroportului a ajuns la suma de 37,8 milioane de euro. Potrivit proiectului, lucrările de modernizare a aeroportului ar trebui să se deruleze pe o perioadă de 18 luni. Printre lucrările care ar urma să se realizeze se numără construcţia unei piste de decolare/aterizare pe structură flexibilă cu o lungime de 2.460 de metri, în condiţiile în care lungimea actualei piste este de 1.800 de metri. La aceste investiţii se mai adaugă amenajarea platformelor pentru parcarea şi operarea avioanelor, construcţia unui turn de control, precum şi modernizarea sistemului de balizaj.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că în expunerea de motive a hotărârii care a fost adoptată de Consiliul Judeţean Suceava în cursul săptămânii trecute se precizează faptul că „necesitatea acestor investiţii a fost impusă de precaritatea infrastructurii aeroportuare, datorită căreia Autoritatea Aeronautică Română ameninţă cu suspendarea autorizaţiei de funcţionare. Acest lucru ar avea consecinţe negative foarte mari, prin izolarea zonei de nord-est din punct de vedere economic, turistic şi social”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” ar putea fi construit un nou turn de control.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” ar putea fi construit un nou turn de control5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aeroport trimis de
(28 feb 2011, 18:13:06
Vom mai vedea vreodata un zbor extern de pe Aeroportul Suceava? Iasiul, Bacaul auasa ceva si din primavara s-au mai lipit de cateva curse, in timp ce la Suceava mai vine doar Taromul. Atat timp cat nu ai curse...
2.   PDL,mai are timp de locurile natale, de aeroport? trimis de
(28 feb 2011, 18:44:43
Hai ş-om vorbi!...cum spun basarabenii!...mereu discutii dar nu fapte!
Ioan Balan parlamentaru’ nost’ s-a laudat pe la reporetri ca va moderniza aeroportul…vai, dar ce nu urma sa faca!?
Da! La aeroport s-au adunat fel de fel de mameluci care au facut gargara si au scuipat peste tot ca vor face si drege si ….asa a ramas!
Cum se laudau ca vor face din Salcea un aeroport international nu numai pentru suceveni dar si pentru botosaneni, cernauteni!…
Sa nu se uite, ca judetul intreg a fost unit la alegeri si a votat cu Flutur ca-i de prin partea locului, este bataios, ministeriabil destept si-i bine intentionat! Sa vedem, mai este timp sa arate ca iubeste oamenii si locurile natale!?

Si asa Suceava se va rupe de lumea civilizata, lasind locul Bacaului si Iasului....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei