Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 nov 2010 - Anul XV, nr. 275 (4566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legea electorală

Onofrei a finalizat iniţiativa legislativă de revenire la votul pe liste

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iniţiativa legislativă de modificare a Legii electorale privind renunţarea la votul uninominal şi revenirea la votul proporţional a fost finalizată şi va fi depusă la Biroul Permanent al Senatului pentru a primi avizele necesare, a anunţat senatorul PD-L de Suceava Orest Onofrei. Acesta a subliniat că a conceput această iniţiativa legislativă împreună cu liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşoti, şi şi-a exprimat încredere că va fi semnată şi de liderii grupurilor parlamentare UDMR şi PSD.

El a arătat că revenirea la votul pe liste este motivată de eşecul sistemului uninominal din 2008, care nu a produs un Parlament mai credibil şi mai competent. „În schimb a creat un permanent conflict de reprezentare între parlamentarul ales uninominal şi agenda proprie pentru colegiul electoral şi agenda partidelor politice care, de cele mai multe ori, nu coincide”, a adăugat Onofrei. Parlamentarul democrat-liberal a ţinut să sublinieze că dacă se analizează candidaturile din 2008 ale tuturor partidelor se va observa că zeci de candidaţi, consacraţi în profesiile lor, nu au intrat în Parlament, foarte mulţi dintre aceştia obţinând cele mai multe voturi în colegiile în care au candidat. Onofrei crede că această iniţiativă legislativă va fi aprobată de Parlament, întrucât este în acord cu opinia majorităţii parlamentarilor şi speră că nu va fi folosită retorica populistă privind menţinerea votului uninominal. „Sper că legea, ajunsă în Parlament, să fie votată conform convingerilor tuturor partidelor parlamentare, care sunt covârşitor pentru acest mod de alegere şi nu în funcţie de retorica populistă pe care o afişează unii lideri de partid care cred că dă bine la electorat să susţină votul uninominal”, a încheiat senatorul PD-L de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei a finalizat iniţiativa legislativă de revenire la votul pe liste.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Onofrei a finalizat iniţiativa legislativă de revenire la votul pe liste5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(22 nov 2010, 12:51:24
Asta da lautar! A stabilit pasii de la celebrul dans burlesc de chef, nunta, voie buna si campanie electorala ieftina - Brasoveanca...Doar ca 'napoi!...Merita laudata initiativa! Nu ma gandeam ca un politruc de mana a treia sa preia initiativa asupra furtului electoral PDL-ist de la urmatoarele alegeri!
Bravo Orest...Papate-ar cateii tai!
2.   Comentariu trimis de
(22 nov 2010, 13:08:24
Scuzati greselile gramaticale&etc...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei