Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 nov 2010 - Anul XV, nr. 272 (4563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Seri de folk

12 concurenţi, câte unul pe săptămână, la „Folklung”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mâine seară, la Pub Boem –La Fierărie, începe Festivalul „Folkung”, 12 săptămâni de folk, cu 12 interpreţi diferiţi, înscrişi în concurs.

În total vor fi 24 de seri de folk, pentru că fiecare concurent va concerta în zilele de vineri şi sâmbătă, la Suceava –Pub „La Fierărie” şi la Gura Humorului –Pizzeria „La Bomba”, reprezentanţii celor două locaţii, „cârciumi onorabile care tind să se transforme în case de cultură ale oraşelor”, fiind şi organizatorii festivalului.

Gazda fiecărei seri din seria celor 24 va fi cântăreţul de muzică folk Adrian Beznă, iar motto-ul festivalului, au anunţat organizatorii, este: „Fă-te frate cu folkul până treci criza”.

„Scopul principal al acestui festival este satisfacerea nevoii de muzică folk a locuitorilor din Gura Humorului şi municipiul Suceava”, se arată într-un comunicat de presă remis de organizatori, precizându-se că la concurs s-au putut înscrie atât cetăţeni români sau străini, „eventual şi extratereştrii cântăreţi de folk”.

 

Preselecţia pieselor, prin voturi pe internet

Pentru a participa la „Folklung”, fiecare concurent a trimis câte o piesă proprie, în format mp3, pe adresa de contact a site-ului www.foreverfolk.com, iar preselecţia, desfăşurată între 1-14 noiembrie a.c., s-a făcut în urma voturilor primite de la cititorii site-ului respectiv.    

Cei 12 concurenţi aleşi vor trebui să susţină un mini-concert de aproximativ o oră, în cele două locaţii amintite anterior şi să aleagă trei piese, creaţie proprie, piese care vor fi postate pe internet şi care vor fi analizate de juriu.

Că tot veni vorba de juriu, acesta va fi format, potrivit organizatorilor, „din personalităţi ale muzicii folk, ziarişti de specialitate, un sobor de preoţi de la mănăstirile din Bucovina şi o comisie inter-parlamentară româno-sovietică”.

Preşedintele de onoare va fi Sorin Poclitaru, unul dintre cei care au pus la cale acest festival, numirea acestuia, explică colegii din organizarea festivalului, fiind datorată faptului că „e prima dată în viaţă când ar exista posibilitatea să fie preşedinte de orice fel”.

 

Premii între 200 şi 500 de euro

Premiile au o valoare variabilă între 200 şi 500 de euro, în funcţie de numărul de spectatori care vor fi şi sponsorii concursului (n.r.- preţul unui bilet de intrare la o seară „Folklung” este 5 lei).

Organizatorii au anunţat că vor fi oferite mai multe premii, unul de popularitate, decis de voturile de pe site-ul www.foreverfolk.com (în perioada 22 februarie-1 martie 2011), un premiu oferit de Librăriile „Alexandria” –„Forever love, forever poetry” – 200 de euro, pentru cea mai bună transpunere în muzica folk a unei poezii de dragoste, şi premiul „Fierarul Cultural”, în valoare tot de 200 de euro, oferit de Pub-ul „La Fierărie”, „pe baza unor criterii mai mult sau mai puţin obiective/subiective, dar reliefate prin impactul la public, atmosfera creată, votarea de pe site-ul www.monitorulsv.ro”.

 

Viorel Gheorghiu deschide seria concertelor „Folklung”

Seria celor 12 concurenţi înscrişi la „Folklung” va fi deschisă mâine seară de Viorel Gheorghiu, un cântăreţ de folk din Piatra Neamţ, care a mai concertat la Suceava, la Pub-ul  „La Fierărie”.

Viorel (38 de ani) a început să cânte la chitară de la vârsta de 10 ani, învăţând de unul singur tainele acestui instrument după o copie a manualului „Metode de chitară”.

La 16 ani, a compus şi prima sa piesă folk, „Amăgire”, pe versurile lui Adrian Păunescu, iar muzica folk şi chitara au rămas pasiunile sale şi în vremea studenţiei, când a început să participe la tot mai multe spectacole şi concursuri de gen.

În 1996, la „Portative Folk” -Festivalul Naţional Studenţesc de la Iaşi, Viorel Gheorgiu a obţinut marele premiu cu piesa „Amintiri şi amăgire”. Viorel Ghoerghiu se poate lăuda şi cu un onorabil loc II la Festivalul Naţional de Naţional de Folk şi Baladă „Poarta Sărutului“ de la Târgu Jiu, precum şi cu premiul Radio România Actualităţi, decernat de compozitorul Titus Andrei, la „Festivalul Castanilor de la Ploieşti”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 concurenţi, câte unul pe săptămână, la „Folklung”.
 Vizualizări articol: 1935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
12 concurenţi, câte unul pe săptămână, la „Folklung”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei